Date companie
 
 
 
 

Munca de acasă, preferată de români în pandemie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : angajare, munca, birou, job, acasa, online
 

Munca de acasă, în topul preferințelor românilor! Potrivit datelor comunicate platforma de recrutare online BestJobs, în luna august, au fost înregistrate peste 100.000 de căutări de locuri de muncă pe Internet, în care activitatea de zi cu zi să poată fi efectuată din orice loc, nu neapărat de la sediul firmei sau instituției. Numărul total de aplicări pentru joburi noi a crescut cu 34% în august, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai căutate locuri de muncă au fost în domenii precum transport, inginerie, contabilitate și resurse umane. Cel mai căutat job a fost, însă, acela de lucrător comercial la un retailer de îmbrăcăminte. În actualele condiții de pandemie de coronavirus, peste jumătate dintre angajați consideră că recrutarea în perioada următoare se va face în cea mai mare parte sau chiar integral online, arată datele ultimului sondaj realizat de platforma de recrutare online, în perioada 1-20 august0, pe un eșantion de 866 de utilizatori.

OANA PASCARU, reporter ”Potrivit rezultatelor sondajului, 42% dintre respondenți cred că în procesul de recrutare vor fi necesare, pe lângă CV-ul clasic, și alte metode de diferențiere, cum ar fi un video de prezentare. Alți 37% subliniază că recrutarea se va face în principal pe bază de recomandări de la angajații existenți. În schimb, peste 19% dintre respondenți se așteaptă să fie introduse și teste mai amănunțite de aptitudini.”

Referitor la impactul pandemiei asupra pieței muncii din țara noastră, peste 58 la sută dintre angajați au remarcat faptul că sunt mai puține joburi disponibile , iar aproape 57 la sută au observat că durează mai mult până găsesc un nou loc de muncă. 42 la sută au ajuns la concluzia că a devenit mai grea diferențierea între candidații care aplică pentru un job nou, iar 40 la sută au constatat că angajatorii oferă salarii și beneficii mai mici decât înainte de pandemie.


Munca de acasă, preferată de români în pandemie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Lucrul la distanță, normalitate și în România ( 12 Octombrie 2020 )

  Munca de acasă, la ordinea zilei! 80% dintre companii sunt de părere că munca la distanță este noua normă pe piața muncii, potrivit unui sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers. Iar peste 53% dintre companii au creat și au implementat o politică în acest sens. 

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Școlile vor fi închise câteva zile, pentru alegeri ( 20 Septembrie 2020 )

  Alegerile locale din 27 septembrie forțează desfășurarea cursurilor în online. Măsura va fi aplicată începând de vinerea viitoare și până în 29 septembrie, după încheierea alegerilor. O măsură temporară, după...

 • Monica Anisie precizează în ce condiții pot urma elevii școala exclusiv online ( 9 Septembrie 2020 )

  Ministrul Educației, Monica Anisie, vine cu precizări, înainte de începerea noului an școlar! Șefa Educației adeclarat că un elev poate învăța exclusiv online doar în anumite condiții. Astfel, în urma unei evaluări în familie...

 • 500.000 de români vor române fără loc de muncă ( 27 August 2020 )

  Din cauza virusului SARS-COV-2, economiștii estimează, că în perioada următoare, 500.000 de români vor române fără serviciu. Colacul de salvare ar putea fi banii europeni investiți în cele mai importante domenii...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2