Date companie
 
 
 
 

Muncitorii forestieri care au chinuit puii de urs, prinși de polițiști

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : harghita, inchisoare, politisti, amenda, pui, silvic, muncitori, urs, forestier
 

Imaginile revoltătoare cu puii de urs chinuiți, publicate de asociația „Casa lui Patrocle” pe rețelele de socializare, au avut efect. Muncitorii forestieri care au smuls cu brutalitate puii din bârlogul lor și, apoi, i-au aruncat în zăpadă, au fost identificați de polițiști și duși la audieri. Potrivit informațiilor date publicității de Direcția Silvică Neamț, cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 51 de ani, sunt din județul Neamț, dar lucrează într-o exploatație forestieră din Harghita, pentru Ocolul Silvic privat Gheorgheni.

prin telefon: FILIP GHEORGHE, purtător de cuvânt, I.P.J. Harghita „Vom vedea ce rezultă din anchetă, care este participarea fiecăruia dintre aceștia, dar se pare că aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor sub aspectul cărora noi desfășurăm în continuare acțiuni de cercetare și investigație. Ne preocupă nu doar vinovăția acestor persoane, ci și siguranța celor patru pui de urs. Așadar, desfășurăm activităță, împreună cu specialiștii în domeniu,cu reprezentănții Gărzii de Mediu, pentru găsirea puilor de urs. Dacă aceștia se va constata că sunt rămași fără mamă, cred că cei de la Garda de Mediu vor decide relocarea lor într-un areal în care să fie supravegheați, ocrotiți, hrăniți și crescuți în condiții de siguranță.” 

Deocamdată, nu se știe care este starea actuală a puilor de urs smulși cu brutalitate din bârlogul lor.

prin telefon: VIOREL TIMIȘESCU, purtător de cuvânt, Direcția Silvică Neamț „Ei au riscat foarte mult apropiindu-se de acel bârlog, unde au găsit acei 4 pui de urs. Luna februarie este cunoscută drept luna fătărilor, când ursoaicele aduc pe lume aceste creaturi mici și neajutorate la început. Dacă ar fi fost surprinși de ursoaică în momentul în care s-au apropiat de acel bârlog, riscau să fie sfâșiați și am fi avut de-a face cu un caz nefericit.” 

Este posibil ca ursoaica să fie, deja, moartă, pentru că nu își lasă puii așa, mai ales când sunt atât de mici, cred voluntarii unei asociații de protecție a animalelor care deține sanctuarul urșilor din Zărnești, județul Brașov. Aceștia s-au oferit să preia puii, dacă vor fi găsiți. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că puii de urs sunt separați de mama lor pentru a o descuraja să se mai întoarcă în zona în care sunt exploatări forestiere. Poliția din Harghita a întocmit dosar penal pentru rănirea și schingiuirea animalelor și pentru perturbarea intenționată a unui animal în perioada de hibernare. Potrivit legii pentru protecția animalelor, bărbații care au chinuit ursuleții riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 • Protest inedit al polițiștilor, începând de luni ( 10 Ianuarie 2021 )

  Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.

 • Percheziții, la hoții de lemne din județul Alba ( 21 Decembrie 2020 )

  Percheziții în județul Alba, la persoane bănuite că au tăiat copaci ilegal. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au descins la 23 de adrese.

 • Primul pui de zimbru, născut în libertate, în Munții Făgăraș ( 14 Decembrie 2020 )

  Eveniment rar în fauna României! În pădurile din Munții Făgăraș s-a născut un pui de zimbru, primul născut în libertate în această zonă, în ultimii 200 de ani. Puiul, în vârstă de câteva săptămâni, și mama lui au fost filmați de angajați ai fundației Conservation Carpathia.

 • Medicul Călin Doboș, supranumit „chirurgul vedetelor”, prins la graniță ( 13 Decembrie 2020 )

  Medicul Călin Doboș, supranumit „chirurgul vedetelor”, condamnat la închisoare definitiv pentru moartea unei paciente, a fost prins în timp ce încerca să fugă din țară. El a fost prins la vama Nădlac II-Csanadpalota, Ungaria...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2