Municipiul Tulcea a primit titlul de "Orașul Reciclării", după ce, timp de șase luni, s-a aflat într-o competiție acerbă cu alte 20 de primării de municipiu, în colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje. În toată această perioadă, au fost colectate separat peste 5,5 milioane de kilograme de deșeuri. Care este secretul performanței reușite la Tulcea, ne spune chiar primarul Constantin Hogea.
CONSTANTIN HOGEA, primarul municipiului Tulcea: "Este o recunoaștere a unor eforturi pe care primăria le-a depus alături de cetățeni. (...) Avem foarte multe acțiuni pe ceea ce înseamnă mediul și rezervarea mediului. (...) Cele mai mari zone speciale din România se află în județul Tulcea."
TUDOR PENDIUC, președinte, Asociația Municipiilor din România: "Gândiți-vă ce înseamnă un oraș care este murdar, în care aceste deșeuri menajere nu se recuperează, rămân aruncate pe stradă, rămân aruncate în diverse locuri din oraș sau de ce nu, în casele oamenilor. Gândiți-vă ce înseamnă asta."
Celelalte orașe participante la proiect au fost premiate la categoria "June", "Trâmbițare" sau "Cetate", în funcție de calitatea serviciului sau de cantitățile de deșeuri colectate.
LORITA CONSTANTINESCU, dir. de comunicare, firmă de colectare selectivă: "Învingători vor fi cei care au colectat cele mai multe deșeuri și cei care au făcut ca serviciile lor să fie de calitate. Trebuie să începem să ne gândim la serviciul public de colectare separată a deșeurilor ca la unul performant, care să fie plăcut cetățenilor."
Municipiul Tulcea a câștigat și marele premiu, după ce amenajarea unei zone de picnic, după modelul "Pallet Picnic Park", a fost desemnată drept cel mai eco-creativ proiect. Competiția a fost inițiată de o organizație responsabilă cu gestionarea deșeurilor de ambalaje și s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012- 28 februarie 2013.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019