Date companie
 
 
 
 

Muzeul Art Nouveau din Oradea, unic în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oradea, casa, muzeu, art, nuveau, darvas, roche
 

Primul muzeu Art Nouveau din România, inaugurat la Oradea! Construită între 1909 și 1910 in stil secession vienez, după un proiect al arhitecților László Vágó și József Vágó, Casa Darvas - La Roche din Oradea a fost reabilitată și transformată în muzeu Art Nouveau. Joi a avut loc ceremonia de inaugurare.

ANGELA LUPȘA, director, Muzeului Orașului Oradea „Muzeul orașului Oradea, complex cultural, deschide, astăzi, porțile Casa Darvas - La Roche, pentru a admira toți vizitatorii și toți orădenii, un interior de belle epoque, o expoziție permanentă de atitudine de epocă.” 

FLORIN BIRTA, viceprimar Oradea „Ne bucurăm că acest muzeu s-a deschis în Oradea, mai ales că Oradea este pe lista orașelor Art Nouveau din Europa. Cred că este un câștig pentru orașul nostru, pentru că atât locuitorii orașului Oradea, cât și turiștii care vor veni să viziteze orașul, vor vizita această minunată clădire, care a fost transformată, dintr-o casă de locuit, din sediu de instituție, într-un veritabil muzeu care aduce un plus de valoare orașului nostru.”

IULIA GOMEANU, curator expoziție „Sunt recunoscătoare conducerii acestu muzeu, pentru faptul că au avut încredere să vin cu o colecție de obiect vechi, obiect din perioadă. Tot ce este expus este autentic.” 

VALENTINA IACOB, director, Muzeul Parfumului „Să arătăm publicului orădean selecția noastră de parfumuri istorice, din care fac parte parfumuri pecum cel al Reginei Maria, parfumul lui Napoleon Bonaparte, parfumul creat pentru Grease Cheli cu ocazia căsătoriei, în 1955.” 

Prezentă la inaugurare, moștenitoarea familiei care a deținut casa, Iudith Simon, s-a arătat impresionată de felul în care a fost amenajat muzeul.

JUDIT SIMON, fost proprietar, Casa Darvas – La Roche „Ceea ce văd acum, este peste așteptările mele. Știam că se va face un muzeu, normal, știam că se va face un lucru foarte bun, dar ceea ce văd aici este absolut peste așteptări.” 

Muzeul Art Nouveau este deschis publicului până pe 31 octombrie, de marți până duminică, între orele 10.00 - 18. 00.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Maternitatea din Beiuș, închisă din cauza focarului de coronavirus ( 17 Octombrie 2020 )

  Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” din Beiuș, închisă temporar din cauza unui focar de COVID-19! Managerul interimar al unității sanitare din Beiuș, Monica Virginia Teaha...

 • Ilie Bolojan a câștigat șefia Consiliului Județean Bihor ( 29 Septembrie 2020 )

  Rezultatele înregistrate până acum reflectă victoria în alegeri a bihoreanului Ilie Bolojan, care a candidat pentru șefia Consilului Județean Bihor. Potrivit rezultatelor, liberalul Ilie Bolojan, cel care a devenit cunoscut...

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Patriarhul Daniel, prima vizită canonică în Episcopia Bihorului ( 20 Septembrie 2020 )

  Momente impresionante pentru credincioșii ortodocși din Bihor și nu numai! Au fost sfințite noua biserică a Mănăstirii Izbuc și Catedrala Episcopală din Oradea, iar slujbele au fost oficiate de Patriarhul Bisericii Ortodoxe...

 • Condiții de creditare pentru „Noua Casă” ( 4 Septembrie 2020 )

  Programul Noua Casă, la start! Față de vechiul program Prima Casă, acesta vine cu mai multe schimbări. Astfel, valoarea locuințelor vechi sau consolidate, care pot fi achiziționate, crește la 70.000 de euro, cu un...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2