Date companie
 
 
 
 

Muzica si dansuri romanesti, in Piazza del Verano, din Roma

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : muzica, roma, romani, italia, piazza, dansuri, verano
 

Muzica si dansurile populare romanesti au fost la ele acasa in Piazza del Verano, in cea de a treia zi a Festivalului Callatis organizat anul acesta in capitala Italiei, Roma. Calusarii, tambalul, vioara si naiul manuit cu maiestrie de renumitul naist Nicolae Voiculet i-au facut pe romanii prezenti in piata din centrul Italiei sa uite de dorul de casa.

LAVINIA SANDRU, director artistic, Festivalul Callatis "Callatisul cucereste Roma zilele acestea asa s-a si intamplat. De altfel, voi ati si aratat ce s-a intamplat in aceste zile in pietele din Roma "

ANDREI PAUNESCU, artist "Callatisul traieste mai bine decat in trecut, tocmai pentru ca a ajuns departe. Aici au avut loc spectacole foarte frumoase. Suntem vii! "

MIHAI NAPU, artist "Chiar ne simtim foarte bine aici. Chiar am ramas profund impresionat de cat public au avut si totul este extraordinar la Callatis!"

RADU PIETREANU, artist "Eu propun sa se faca in fiecare zi, in Italia, cate un festival romanesc. Am inceput cu Callatis. Cred ca avem 365 de orase in Romania si poti sa faci festivalul Craiova, etc... Si sa ii innebunim pe italieni, sa vada si ei cum ne distram noi!"

Concertele vor continua toata saptamana, in mai multe piete din orasul capitolin. Pe 12 august, ora 20:30, in Piazza del Campidoglio, "Balade din Carpati" un spectacol cu Felicia Filip, K1, Nicolae Voiculeț, Romeo & Julia Saleno, Olga Balan, Ansamblul "Călușarii Slatinei". Pe 13 august, de la ora 21:00, in Piazza del Verano - Plazza Romania, un nou spectacol, la care vor canta Matilda Pascal Cojocărița, Steliana Sima, Ro-Mania, Nicolae Voiculeț, Ștefan Cigu si Ansamblul folcloric"Ciocârlia". Partener media al evenimentului este postul de televiziune N24 PLUS.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2