Date companie
 
 
 
 

Muzica si dansuri romanesti, in Piazza del Verano, din Roma

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : muzica, roma, romani, italia, piazza, dansuri, verano
 

Muzica si dansurile populare romanesti au fost la ele acasa in Piazza del Verano, in cea de a treia zi a Festivalului Callatis organizat anul acesta in capitala Italiei, Roma. Calusarii, tambalul, vioara si naiul manuit cu maiestrie de renumitul naist Nicolae Voiculet i-au facut pe romanii prezenti in piata din centrul Italiei sa uite de dorul de casa.

LAVINIA SANDRU, director artistic, Festivalul Callatis "Callatisul cucereste Roma zilele acestea asa s-a si intamplat. De altfel, voi ati si aratat ce s-a intamplat in aceste zile in pietele din Roma "

ANDREI PAUNESCU, artist "Callatisul traieste mai bine decat in trecut, tocmai pentru ca a ajuns departe. Aici au avut loc spectacole foarte frumoase. Suntem vii! "

MIHAI NAPU, artist "Chiar ne simtim foarte bine aici. Chiar am ramas profund impresionat de cat public au avut si totul este extraordinar la Callatis!"

RADU PIETREANU, artist "Eu propun sa se faca in fiecare zi, in Italia, cate un festival romanesc. Am inceput cu Callatis. Cred ca avem 365 de orase in Romania si poti sa faci festivalul Craiova, etc... Si sa ii innebunim pe italieni, sa vada si ei cum ne distram noi!"

Concertele vor continua toata saptamana, in mai multe piete din orasul capitolin. Pe 12 august, ora 20:30, in Piazza del Campidoglio, "Balade din Carpati" un spectacol cu Felicia Filip, K1, Nicolae Voiculeț, Romeo & Julia Saleno, Olga Balan, Ansamblul "Călușarii Slatinei". Pe 13 august, de la ora 21:00, in Piazza del Verano - Plazza Romania, un nou spectacol, la care vor canta Matilda Pascal Cojocărița, Steliana Sima, Ro-Mania, Nicolae Voiculeț, Ștefan Cigu si Ansamblul folcloric"Ciocârlia". Partener media al evenimentului este postul de televiziune N24 PLUS.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Alb Negru, Mattyas, Tavi Clonda și Pepe, pe scena Național FM ( 31 August 2019 )

  Distracție pe cinste la malul mării! Turiștii prezenți pe litoralul românesc au avut parte de un spectacol de excepție, într-un unul dintre cele mai importante cluburi din Mamaia, în compania echipei radioului Național FM. Artiști de renume au urcat pe scenă rând pe rând și au întreținut atmosfera, sub privirile pline de entuziasm ale turiștilor. Adrian Enache, însoțit de fiica sa, Diana, dar și Ștefan Stan au umplut scena cu energia lor.

 • Tratamente, dar și distracție, în stațiunea Băile Felix ( 14 Iulie 2019 )

  Petrecere cu spumă colorată, la Băile Felix! Miile de turiști care au optat pentru baia în apele termale din stațiune, au avut parte de un adevărat răsfăț. Mulți s-au grăbit spre piscine încă de la răsăritul soarelui, atrași de programul...

 • Jocuri vânătorești și dueluri pe cinste, în Oradea ( 6 Iulie 2019 )

  Cavaleri, luptători, arcași, domnițe, meșteșugari și menestreli, în Oradea! Nu, nu este o întoarcere în timp, ci un festival care îi atrage deopotrivă pe turiști și localnici. Aceștia se bucură de zeci de demonstrații de lupte clasice medievale, turniruri sau concursuri călare. Peste 600 de luptători, arcași și domnițe au poposit în cetatea orădeană.

 • Românii cheltuie mult pe hrană, europenii dau banii pe utilități ( 3 Iulie 2019 )

  Românii cheltuie cei mai mulți bani pe hrană, în timp ce europenii pe utilități! Cel puțin așa rezultă din ultimul studiu Eurostat dat publicității. Când vine vorba de mâncare, românul nu se uită la bani. Așa a ajuns România...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2