Date companie
 
 
 
 

Muzică și voie bună în comuna Cumpăna

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Festival Cumpana
 

Muzică și voie bună în comuna Cumpăna din județul Constanța, unde se desfășoară cea de-a XVI-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor pentru tineri interpreți "Dor de cânt românesc". Concursul, la care participă 39 de tineri, are trei secțiuni. Pentru categoria 6-9 ani, 10 și 13 ani și 14-18 ani. Evenimentul este prezentat de Ionuț Dulgheriu, realizator de emisiuni la Radio Doina din Constanța iar participanții vor fi acompaniați de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist "Brâulețul" din Constanța, dirijată de Cristian Obrejan.

AMBIANȚĂ

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna

"Acasă, la Cumpăna, unde veți fi spectatorii acestui festival național concurs "Dor de cânt românesc", ajuns la cea de-a XVI-a ediție, vrem să veniți cu mic cu mare, cât timpul vă permite să-i puteți admira pe copiii noștri, pe copiii prietenilor noștri, care din toată țara au revenit la Cumpăna, au venit poate pentru prima oară pentru a participa la acest festival. Am lângă mine o cumpăneancă, dar am lângă mine un bucovinean. Ce poate fi mai frumos decât să auzi copilul tău."

AMBIANȚĂ

Spectatorii au parte și de recitaluri de excepție, susținute de Maria Ghinea, Robert Târnăveanu, Fetele din Botoșani, Andrei Chelba, câștigătorul ediției de anul trecut, Bianca Ștefania Luzinschi și Cătălina Alexa. Parteneri media pentru acest eveniment sunt Favorit TV, Radio România Antena Satelor, Antena 3 Constanța, Radio Doina, Radio Sky. Din programul artistic nu lipsesc dansurile populare susținute de Ansamblul Folcloric “Româncuța” din Cumpăna.


Muzică și voie bună în comuna Cumpăna

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Festivalul ”Rodul Pământului”, la Cumpăna ( 24 Septembrie 2022 )

    Toamna își numără roadele, la Cumpăna! În acest sfârșit de săptămână, locuitorii județului Constanța și nu numai se bucură de festivalul Rodul Pământului, un eveniment plin de culoare și gust, pe acorduri muzicale.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2