Date companie
 
 
 
 

Nava scufundata in Dunare, dupa ruperea unui pod de gheata

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Dunare, alerta, gheata, pod, nava, scufundata
 

Alertă pe Dunăre! O navă s-a scufundat în zona Chiciu din județul Călărași, după ce un pod de gheață s-a rupt. Șeful Căpitaniei Zonale spune că un spărgător de gheață ar fi împiedicat scufundarea vasului.

FLORIN OPREA, directorul Căpitaniei Zonale Giurgiu "Nava a fost luata de gheata in timpul noptii. Echipajul format din doua persoane a reusit si s-a salvat dar la ora actuală, nava este scufundata. Este o forta a naturii care se dezlantuie, nu avem spargator de gheata in zona Calarasi si pe Dunarea fluviala."

Alte 12 vase sunt în pericol să aibă aceeași soartă. Marinarii țin motoarele pornite, însă există ambarcațiuni pe care echipajele le-au părăsit și acum plutesc în derivă.

prin telefon: EMIL MUȘAT, prefectul jud. Calărași "La momentul acesta nu ai cum sa intervii pentru ca nu exista modalitate de interventie. Modalitatea a fost inainte sa se intample acest lucru, cand toate navele, absolute toate navele au fost notificate."

CAIUS ILIESCU, armator naval "Ne asteptam la ceea ce este mai rau. Au fost unitati si nave lasate in parasire neasigurate. Sunt barje care au scapat din impingatoare. Nu se poate face absolut nimic, nu exista niciun fel de posibilitate de a se ajunge la aceste nave."

Autoritățile au anunțat că sloiurile formate după ruperea podului de gheață, lung de zeci de kilometri, au smuls stația plutitoare de captare a apei. Alimentarea cu apă potabilă în municipiul Călărași nu a fost insa afectată. Reprezentanții Căpităniei, cei ai navelor de pe Dunăre si Prefectura analizează situația, pentru a conveni măsuri de intervenție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2