Date companie
 
 
 
 

Negocieri eșuate între sindicatele din Educație și Guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, proteste, salarii, negocieri, educatie, dascali
 

Negocieri eșuate! Sindicaliștii din învățământ nu au ajuns la un acord cu reprezentanții Ministerului Muncii privind salarizarea, astfel că pe 1 iunie vor declanșa acțiunile de protest. Dascălii acuză creșteri prea mici de lefuri, în condițiile în care unele dintre acestea se vor majora cu doar 11-12 lei.

SIMION HĂNCESCU, președinte, F.S.L.I. "Vom transmite oferta colegilor din țară. Așa cum stau lucrurile, e probabil ca protestul de miercuri să aibă loc. E puțin probabil să se amâne."

ANTON HADĂR, președinte, F.N.S. ”Alma Mater” "E un 5% făcut pentru corecturi, nu este o creștere salarială. Greșeala s-a facut mai demult, când s-a stabilit că educația va mai sta la coadă. Vom transmite colegilor noștri."

MARIUS NISTOR, președinte, F.S.E. ”Spiru Haret” "A ridicat nivelul așteptărilor, iar acum dă din colț în colț și încearcă să transfere vina către altcineva. Este o consecință a faptelor actualului guvern. Au datoria să corecteze aceasta situație."

Miercuri va avea loc în Capitală un marș de protest al cadrelor didactice, la care se vor alătura elevi și părinți. Sindicaliștii susțin că acțiunile de protest ar putea fi suspendate, însă numai în situația în care Executivul găsește o soluție acceptabilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ludovic Orban, premierul desemnat pentru formarea noului guvern ( 15 Octombrie 2019 )

  Ludovic Orban este premierul desemnat pentru formarea noului guvern. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohanis, într-i declarație de pres susinută după încheierea ultimei runde de consultări cu liderii partidelor...

 • C. Ivan: Dăncilă, o țintă ușoară pentru politicieni mărunți ( 11 Octombrie 2019 )

  Reacțiile după moțiunea de cenzură nu au întârziat să apară! Cătălin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională la președinția României, susține că a fost mai degrabă o moțiune pusă în mișcare din rațiuni electorale și care nu convinge pe nimeni.

 • Moțiunea de cenzură a fost aprobată ( 10 Octombrie 2019 )

  Guvernul Dăncilă a căzut! Moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție a fost adoptată de către Parlament cu 238 de voturi 'pentru'.

 • Noile propuneri de interimari, respinse de președintele Iohannis ( 4 Octombrie 2019 )

  Premierul Viorica Dăncilă nu se lasă intimidată de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta numiri de noi miniștri. Ea a pregătit noi propuneri de miniștrii interimari și le-a înaintat către Palatul Cotroceni.

 • Moțiunea de cenzură, citită în fața unei săli de plen aproape goale ( 3 Octombrie 2019 )

  Moțiunea de cenzură, citită într-o sală aproape goală! Teoretic, senatorii și deputații trebuiau să fi în sala de plen, pentru a lua cunoștință de textul moțiunii de cenzură, depusă marți de parlamentarii Opoziției.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2