Date companie
 
 
 
 

Negocieri eșuate între sindicatele din Educație și Guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, proteste, salarii, negocieri, educatie, dascali
 

Negocieri eșuate! Sindicaliștii din învățământ nu au ajuns la un acord cu reprezentanții Ministerului Muncii privind salarizarea, astfel că pe 1 iunie vor declanșa acțiunile de protest. Dascălii acuză creșteri prea mici de lefuri, în condițiile în care unele dintre acestea se vor majora cu doar 11-12 lei.

SIMION HĂNCESCU, președinte, F.S.L.I. "Vom transmite oferta colegilor din țară. Așa cum stau lucrurile, e probabil ca protestul de miercuri să aibă loc. E puțin probabil să se amâne."

ANTON HADĂR, președinte, F.N.S. ”Alma Mater” "E un 5% făcut pentru corecturi, nu este o creștere salarială. Greșeala s-a facut mai demult, când s-a stabilit că educația va mai sta la coadă. Vom transmite colegilor noștri."

MARIUS NISTOR, președinte, F.S.E. ”Spiru Haret” "A ridicat nivelul așteptărilor, iar acum dă din colț în colț și încearcă să transfere vina către altcineva. Este o consecință a faptelor actualului guvern. Au datoria să corecteze aceasta situație."

Miercuri va avea loc în Capitală un marș de protest al cadrelor didactice, la care se vor alătura elevi și părinți. Sindicaliștii susțin că acțiunile de protest ar putea fi suspendate, însă numai în situația în care Executivul găsește o soluție acceptabilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2