Date companie
 
 
 
 

Negocieri eșuate între sindicatele din Educație și Guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, proteste, salarii, negocieri, educatie, dascali
 

Negocieri eșuate! Sindicaliștii din învățământ nu au ajuns la un acord cu reprezentanții Ministerului Muncii privind salarizarea, astfel că pe 1 iunie vor declanșa acțiunile de protest. Dascălii acuză creșteri prea mici de lefuri, în condițiile în care unele dintre acestea se vor majora cu doar 11-12 lei.

SIMION HĂNCESCU, președinte, F.S.L.I. "Vom transmite oferta colegilor din țară. Așa cum stau lucrurile, e probabil ca protestul de miercuri să aibă loc. E puțin probabil să se amâne."

ANTON HADĂR, președinte, F.N.S. ”Alma Mater” "E un 5% făcut pentru corecturi, nu este o creștere salarială. Greșeala s-a facut mai demult, când s-a stabilit că educația va mai sta la coadă. Vom transmite colegilor noștri."

MARIUS NISTOR, președinte, F.S.E. ”Spiru Haret” "A ridicat nivelul așteptărilor, iar acum dă din colț în colț și încearcă să transfere vina către altcineva. Este o consecință a faptelor actualului guvern. Au datoria să corecteze aceasta situație."

Miercuri va avea loc în Capitală un marș de protest al cadrelor didactice, la care se vor alătura elevi și părinți. Sindicaliștii susțin că acțiunile de protest ar putea fi suspendate, însă numai în situația în care Executivul găsește o soluție acceptabilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Guvernul Cîțu: modificare la Finanțe, unde este propus Lucian Heiuș ( 28 Februarie 2020 )

  Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, la Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului său. Cîțu a anunțat că nu au fost făcute modificări majore în componența guvernului.

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2