Date companie
 
 
 
 

Negocieri eșuate între sindicatele din Educație și Guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, proteste, salarii, negocieri, educatie, dascali
 

Negocieri eșuate! Sindicaliștii din învățământ nu au ajuns la un acord cu reprezentanții Ministerului Muncii privind salarizarea, astfel că pe 1 iunie vor declanșa acțiunile de protest. Dascălii acuză creșteri prea mici de lefuri, în condițiile în care unele dintre acestea se vor majora cu doar 11-12 lei.

SIMION HĂNCESCU, președinte, F.S.L.I. "Vom transmite oferta colegilor din țară. Așa cum stau lucrurile, e probabil ca protestul de miercuri să aibă loc. E puțin probabil să se amâne."

ANTON HADĂR, președinte, F.N.S. ”Alma Mater” "E un 5% făcut pentru corecturi, nu este o creștere salarială. Greșeala s-a facut mai demult, când s-a stabilit că educația va mai sta la coadă. Vom transmite colegilor noștri."

MARIUS NISTOR, președinte, F.S.E. ”Spiru Haret” "A ridicat nivelul așteptărilor, iar acum dă din colț în colț și încearcă să transfere vina către altcineva. Este o consecință a faptelor actualului guvern. Au datoria să corecteze aceasta situație."

Miercuri va avea loc în Capitală un marș de protest al cadrelor didactice, la care se vor alătura elevi și părinți. Sindicaliștii susțin că acțiunile de protest ar putea fi suspendate, însă numai în situația în care Executivul găsește o soluție acceptabilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

  Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2