Date companie
 
 
 
 

Negocieri eșuate între sindicatele din Educație și Guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, proteste, salarii, negocieri, educatie, dascali
 

Negocieri eșuate! Sindicaliștii din învățământ nu au ajuns la un acord cu reprezentanții Ministerului Muncii privind salarizarea, astfel că pe 1 iunie vor declanșa acțiunile de protest. Dascălii acuză creșteri prea mici de lefuri, în condițiile în care unele dintre acestea se vor majora cu doar 11-12 lei.

SIMION HĂNCESCU, președinte, F.S.L.I. "Vom transmite oferta colegilor din țară. Așa cum stau lucrurile, e probabil ca protestul de miercuri să aibă loc. E puțin probabil să se amâne."

ANTON HADĂR, președinte, F.N.S. ”Alma Mater” "E un 5% făcut pentru corecturi, nu este o creștere salarială. Greșeala s-a facut mai demult, când s-a stabilit că educația va mai sta la coadă. Vom transmite colegilor noștri."

MARIUS NISTOR, președinte, F.S.E. ”Spiru Haret” "A ridicat nivelul așteptărilor, iar acum dă din colț în colț și încearcă să transfere vina către altcineva. Este o consecință a faptelor actualului guvern. Au datoria să corecteze aceasta situație."

Miercuri va avea loc în Capitală un marș de protest al cadrelor didactice, la care se vor alătura elevi și părinți. Sindicaliștii susțin că acțiunile de protest ar putea fi suspendate, însă numai în situația în care Executivul găsește o soluție acceptabilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Patronii restaurantelor cer redeschiderea unităților ( 8 Iunie 2020 )

  Patronii restaurantelor cer redeschiderea unităților din 15 iunie, odată cu faza a II-a de relaxare! Antreprenorii din domeniu au înaintat o scrisoare deschisă către Guvern, prin care cer să fie permis accesul...

 • Criza educației ( 6 Iunie 2020 )

  UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

 • Cinci membri ai Guvernului, amendați ( 31 Mai 2020 )

  Cinci membri ai Guvernului au fost amendați după apariția în spațiul public a fotografiei de la petrecerea de ziua premierului. Astfel, premierul Ludovic Orban și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au fost sancționați cu câte...

 • Regulile valabile pentru starea de alertă, adoptate de Guvern și trimise la Parlament ( 11 Mai 2020 )

  Guvernul Orban a adoptat, astăzi, proiectul de lege privind noile reguli ce vor fi impuse începând cu 15 mai. Printre altele, proiectul prevede, pentru perioada stării de alertă, redeschiderea magazinelor și a centrelor...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2