Date companie
 
 
 
 

Negocieri pe marginea legii salarizarii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parlament, traian basescu, negocieri, legea salarizarii, ANAF, Gheorghe Ialomitianu
 

Noi negocieri la ministerul de Finante pe marginea legii salarizarii, dupa ce presedintele Traian Basescu a retrimis legea in Parlament spre reexaminare. Liderii functionarilor publici s-au intalnit cu ministrul Gheorghe Ialomitianu si seful ANAF.

GHEORGHE IALOMITIANU - Ministrul de Finante: " Noi vrem ca toti functionarii, cu aceeasi pregãtire, indiferent cã lucreazã la Ministerul de Finante sau la alta institutie, trebuie sã primeascã acest salariu. Eu cred cã se va rezolva prin Legea salarizãrii unitare. Vom avea o crestere a salariilor în 2010. Gheorghe Gheorghina spunea de 15%. E secretarul de stat în MF. Putem sã considerãm ceea ce a spus Gherghina o variantã de lucru."

Sindicatele ameninta ca vor intra in grevã generalã, din cauza retrimiterii actului normativ in legislativ.

VOX: - Guvernantii în ziua de azi nu mai au niciun cuvânt de spus, pentru cã spun numai lucruri pe care nu le respectã. Normal, dacã ni s-a spus un lucru si nu s-au tinut de cuvânt, noi vom urma cãile legale. Credeþi cã se va recurge din nou la protest aici, la Ministerul de Finante? - Eu cred cã da!"

SEBASTIAN OPRESCU - presedinte SNFP: "O sã ne arãtãm dezamãgirea cã s-a întors legea si îi vom spune foarte transant, altfel, cã intrãm în grevã generalã.(..) În protocolul semnat, scria cã stimulentele se vor da pânã laintroducera lor în salariul de bazã. Dacã protocolul nu va fi respectat, vom apela si la calea justiþiei."

In urma cu 3 saptamani, functionarii de la ministerul de Finanțe au blocat activitatea in instituție, nemultumiti de neacordarea stimulentelor lunare. Legea salarizării unitare ar fi trebuit sa fie gata în septembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2