Premierul Emil Boc a precizat ca valoarea finala a salariului minim pe economie pentru anul 2011 va fi stabilita saptamâna viitoare, în urma unei noi întâlniri cu sindicatele si patronatele. Potrivit Newsin, declaratia a fost facuta la finalul discutiilor cu patronatele, care a avut loc la ministerul Muncii.
EMIL BOC, premierul Romaniei : "Principiul de la care pornim e acela ca cei care au salarii mai mici în sectorul bugetar vor recupera mai mult din cei 25%, cei cu salarii mai mari vor recupera mai putin."
VALENTIN MOCANU, secretar de stat, Ministerul Muncii : "În legea de salarizare pentru 2011 vor exista fata de salariile în plata cresteri diferentiate începând cu 20% pentru salariile între 600 si 800 de lei si pâna la 1% pentru salariile care depasesc 2.500 de lei în acest moment."
Guvernul propune un salariu minim brut pe economie pentru anul 2011 de 640 de lei, în timp ce sindicatele cer un nivel de 705 lei, in conditiile in care, în prezent, este de 600 de lei pe luna. In declaratia sa, dupa intalnirea de la Ministerul Muncii, premierul Emil Boc a mai precizat ca a prezentat patronatelor câteva proiecte pe care Guvernul le are în dezbatere si pregatire. El a facut referire la capitalizarea Fondului de Garantare pentru IMM-uri în vederea sustinerii firmelor care au câstigat proiecte europene; eliminarea impozitului minim; coborârea pragurilor pentru firmele care angajeaza someri si desfasoara investitii în economie, în sensul de a putea primi mai usor ajutoare de stat si, nu in ultimul rand, cardul pentru întreprinderile mici si mijlocii. De asemenea a spus ca achitarea datoriilor restante reprezinta o prioritate si la rectificarea bugetara s-a vazut asta, informeaza Agerpres.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat că în fiecare ședință de guvern se va discuta despre adoptarea unor măsuri pentru scăderea cheltuielilor de funcționare și creșterea veniturilor. Premierul s-a întâlnit și cu reprezentanți ai sectorului bancar, în contextul pregătirii unui pachet de măsuri pentru consolidarea fiscală.
Nou guvern, o nouă rotativă! Sunt nume noi, în noul Executiv dar și 5 posturi de vicepremier. Liderii coaliției guvernamentale proeuropene au semnat protocolul politic, în care e inclusă și rotativa guvernamentală, cu premier mai întâi de la PNL, apoi de la PSD. Deficitul va fi prima mare provocare a noului Guvern.
Președintele Nicușor Dan l-a desemnat oficial, vineri, pe liderul interimar al PNL, Ilie Bolojan, pentru funcția de premier.
Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.
Angajații Senatului sunt în fierbere, după ce au aflat că aproape 200 dintre ei vor fi concediați. Președintele Senatului, Ilie Bolojan, a fost huiduit de angajații instituției, miercuri, după o conferință de presă, în care a anunțat concedierile.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019