Date companie
 
 
 
 

Nemulțumirile dascălilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest invatamant
 

Nou protest al dascălilor! Profesorii au mers în fața Guvernului pentru a atrage atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă de foarte mult timp.

RALUCA ALEXE, reporter

„Salariații din învățământul preuniversitar și superior sunt neumulțumiți de condițiile de muncă și de neplata sporurilor și a orelor suplimentare. Pe lângă aceste nemulțumiri se adaugă și lipsa acută de personal dar și dorința ministerului Educației de a trece în administrarea autorităților locale palatele și cluburile sportive școlare”.

VLAD MARE, cadru didactic

„Personalul din subordine, personalul nedidactic nu a mai primit salariile mărite de foarte mult timp. Cadrele didactice sunt nemulțumite pentru că sunt folosite pentru activități extra, extra, extra. Totul este pompieristic, să venim, să facem, să fie cât mai bine”

„Din 2020 trebuia să ni se mărească salariile, și nu s-au mărit, nu s-a aplicat legea. Așa e în țară la noi, ei să aibă și noi nu. Dacă aș avea o putere, pe toți i-aș da jos de acolo, să nu rămână unul, indiferent de partid, să nu rămână unul. Să vină cineva ca să facă ceva din țară că e dezastru la noi”.

Mesajul protestatarilor este unul foarte clar. Ei vor ca guvernanții să își respecte promisiunile, și mai presus de orice, legea, care impune acordarea facilităților financiare meritate.

VIOREL POPESCU, cadru didactic

„Avem o lege, legea 153, care trebuia respectată și într-o țară în care nu există respectarea legii, lucrurile o pot lua într-o altă direcție. Domnul prim-ministru a recunoscut că situația cadrelor didactice este una foarte proastă, dar nu face nimic să o îndrepte”.

De asemenea, la protest au participat și angajați din palatele și cluburile sportive școlare. Aceștia sunt nemulțumiți de de intenția Ministerului Educației de a transfera aceste instituții, inclusiv resursa umană, în administrarea autorităților locale. Prin această trecere, susțin protestatarii, tânăra generație nu va mai putea beneficia de unele servicii în mod gratuit.


Nemulțumirile dascălilor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2