Date companie
 
 
 
 

Nepăsare criminală in Neamt

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : conflict, politist
 

Incident halucinant în județul Neamț. Un conflict iscat într-o familie din comuna Bozieni se întoarce împotriva unui agent de poliție care a anchetat cazul. Procurorii îl acuză de instigare la mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Agentul a fost chemat să rezolve un conflict între doi foști soți. Un bărbat s-a dus acasă la fosta consoartă, i-a făcut scandal, dar a fost oprit de concubinul femeii și de cumnatul ei. Cei doi l-au legat pe scandalagiu de un copac și au sunat la 112. Polițistul a lăsat victima afară, cât a f[cut cercetări în casă. După mai bine de o oră, omul legat de copac nu mai sufla. Rudele victimei susțin că loviturile provocate de agresori i-au provocat moartea.

MARIA RĂZEȘU, sora decedatului: "A fost bãtut (...) dar, din câte am înțeles noi, familia, și ele două au contribuit la bãtaie, la legat. (...) A fost distrus totul în el- coaste rupte, ficat, splinã. Tot, tot."

Avocatul unuia dintre inculpați spune că agentul, ajuns prea târziu la locul faptei, ar fi trebuit să-l dezlege pe bărbat.

GHEORGHE MATEUȚ, avocat: "Organul de poliție, în loc sã procedeze la dezlegarea victimei, la acordarea primului ajutor, la conducerea acesteia la sediul de politie, a lãsat victima imobilizatã. (...) Deși persoanele care au fost prezente la fața locului au cerut cu insistențã sã ia mãsuri, (...) organul de poliție (...) a efectuat cercetãri la fața locului, unde a stat o orã și jumãtate."

Rudele unuia dintre agresori îi susțin nevinovăția și, mai mult, îl acuză pe polițist că i-a forțat să depună mărturie mincinoasă.

ELENA UNGUREANU, soția unuia dintre acuzați: "-Soțul dumneavoastră l-a legat de copac? -L-au imobilizat lângã copac. Atât. (...) Nu l-a lovit cu nimic. (...) -Agentul v-a pus sã dați mãrturii false? (...) -Da! Pe toți patru ne-a învãțat ce sã facem."

ANDRA UNGUREANU, fata unuia dintre acuzați: "Mã uit la un film surdo-mut în care n-am voie sã spun nimic și mã uit ce i se întâmplã lui tata, care nu a fãcut nimãnui rãu."

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Neamț spun că agentul e cercetat disciplinar.

CONSTANTIN IRINA, Biroul de Presă al I.P.J. Neamț: ''S-a dispus cercetarea prealabilã, cauza este suspendatã, pânã la definitivarea dosarului penal."

Rudele bãrbatului decedat cer în instanță plata cheltuielilor de înmormântare și despăgubiri în valoare de 10 mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fostul polițist Eugen Stan, condamnat definitiv pentru agresiuni sexuale ( 30 Octombrie 2020 )

  Fostul politist Eugen Stan din cadrul Brigăzii Rutiere București, acuzat de mai multe agresiuni sexuale asupra minorilor, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 20 de ani de închisoare.

 • Interlopul suspectat de uciderea lui Emi Pian, dus la audieri ( 7 August 2020 )

  Uciderea interlopului Florin Mototolea, zis Emi Pian, continuă să stârnească mari controverse. Principalul suspect în cazul de omor este Ciprian Napy, un interlop în vârstă de 27 de ani din clanul Rinu, care acționează...

 • Polițist local, anchetat pentru braconaj ( 28 Iunie 2020 )

  Polițist local din Dâmbovița, cercetat pentru braconaj! Oamenii legii au făcut patru percheziții, în localitățile Moreni, Iedera și Valea Mare, într-un dosar de braconaj cinegetic.

 • Tânără amendată pe motiv că l-a criticat pe primar pe facebook ( 15 Aprilie 2020 )

  Românii sunt amendați și pentru postările de pe rețelele de socializare, nu numai pentru încălcări ale restricțiilor impuse prin ordonanțe militare. Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki...

 • Șefii din Poliție, acuzați că impun normă la amenzi ( 15 Aprilie 2020 )

  Acuzații grave! Un polițist din Timiș susține că agenților li se solicită, de către șefii lor, să dea cât mai multe amenzi, în această perioadă. Valer Kovacs, polițist în cadrul I.P.J. Timiș și președinte al filialei Timiș...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2