Date companie
 
 
 
 

Nereguli grave la bănci și IFN-uri, consemnate într-un raport ANPC

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, banci, control, consumatori, anpc, tudose, ifn
 

Ies la iveală neregulile din sistemul bancar! Sute de ilegalități au fost depistate în urma controalelor efectuate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în ultimii doi ani, la bănci și la instituții financiare nebancare. Așa reiese din raportul intern al ANPC, care a fost publicat, la cererea premierului Mihai Tudose. În urma verificărilor, ANPC a aplicat amenzi de sute de milioane de lei.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Documentul de 108 pagini prezintă o sinteză a verificărilor făcute în perioada august 2015 - august 2017, la bănci și IFN-uri, precum și măsurile luate pentru fiecare caz în parte. Raportul nu precizează însă numele unităților bancare la care au fost descoperite nereguli."

Potrivit raportului ANPC, în perioada 27 noiembrie 2015 - 31 martie 2016, au fost rezolvate peste 10.000 de reclamații privind băncile. Au fost aplicate 49 de amenzi, în cuantum total de peste 1.700.000 de lei. Totodată, au fost restituite consumatorilor sume în valoare de peste 1.000.000,00 de lei. Anul acesta, între 8 mai și 16 iunie, au fost verificate 40 de instituții financiare nebancare, în legătură cu încheierea unor contracte de credit, cu sau fără ipotecă. Pentru abaterile constatate s-au aplicat sancțiuni contravenționale de 337.000 de lei. De asemenea, în perioada 2016-2017 au fost emise nouă ordine prin care s-a dispus încetarea practicilor comerciale incorecte, iar ANPC a înaintat în instanță 46 de acțiuni împotriva băncilor, pentru clauze abuzive din contracte. La nivel național au fost instrumentate 6.137 reclamații. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor precizează, totodată, că a demarat verificări în ceea ce privește respectarea legislației referitoare la activitățile de promovare și publicitate de către instituțiile de credit.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2