Date companie
 
 
 
 

Nevoia de reformă din Educația românească

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reforma, profesori, elevi, fundatia, dezbatere, asociatia, noi, educatia, orasanu, tine, seidel
 

Sistemul educațional trebuie reformat din temelii! Este concluzia unei dezbateri organizate de Asociația "Ține de noi" împreună cu Fundația Hanns Seidel - România, la care au participat profesori, părinți, specialiști și antreprenori din învățământ.

RĂZVAN ORĂȘANU, președinte, Asociația ”Ține de noi” "Investim în același lucru de 27 de ani. Anume, schimbări de curriculă, încărcare academică a programelor școlare și alte investiții fără cap, dar nu în profesori și elevi."

Participanții au atras atenția că, la finalul anului 2015, aproape 90% dintre școlile din mediul rural aveau un laborator IT. Doar 50% dintre aceste laboratoare erau însă conectate la internet. Este nevoie de tehnologizarea completă a unităților școlare, dar și de instruirea cadrelor didactice în scopul utilizării acestei tehnologii, au arătat participanții la dezbatere. La rândil lor, părinții atrag atenția că elevii folosesc tehnologia modernă pentru a-și ocupa timpul liber.

ALEX HOLICOV, manager platformă de management educațional "Din păcate, nu am ajuns la un punct în care să înțelegem tehnologia și să o folosim în ajutorul și pentru ceea ce avem noi nevoie. De aceea, elevii folosesc tehnologia pentru a face cu totul și cu totul alte lucruri."

Programa școlară ar trebui schimbată și ar trebui pus accentul și pe aspecte dincolo de cadrul rigid existent.

SIMONA DAVID-CRISBĂȘANU, membru, Asociația ROI "Adolescenții români au nevoie de programe de voluntariat. Unde sunt implicați, unde participă cu tot sufletul. Ar fi foarte bine ca școala să încurajeze astfel de programe și să facă cumva să îi implice pe elevi și în timpul orelor școlare."

Deocamdată, învățământul românesc bate pasul pe loc, încremenit într-un sistem care nu pune accent pe dezvoltarea personalității copilului.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Statisticile arată că aproape 40% dintre elevii români au probleme în a înțelege un text sau în a rezolva exerciții matematice simple. Aceleași statistici mai arată că rata de părăsire timpurie a școlii este de 18%."

În 25 mai, Asociația "Ține de noi" va organiza Conferința Națională pe Educație, eveniment ajuns deja la cea de a treia ediție. Sunt așteptați peste 200 de participanți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2