Date companie
 
 
 
 

Niciun caz de coronavirus, în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masuri, CSAT, arafat, iohannis, coronavirus, tataru
 

Anunț oficial de la Ministerul de Interne! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că, la ora actuală, în România nu este infectată nicio persoană cu noul coronavirus. Testele în cazul celor 13 persoane care au intrat în contact direct cu cetățeanul italian infectat cu COVID-19 au ieșit negative.

NELU TĂTARU, secretar de stat, Ministerul Sănătății „Dincolo de cazul Gorj, toate celelalte teste efectuate până azi, inclusiv cele venite de la Buzău sunt negative. La fel și cele de la Alba Iulia. Azi la ora 14 se aflau 69 de persoane în carantină, 4.418 izolați la domiciliu, din care 920 în București.”

Italianul de 71 de ani a stat în România patru zile. A intrat în contact cu zeci de oamenil dinspre Italia spre Craiova, cât și invers. Numai în aeronavele cu care a zburat, 44 de pasageri și angajați ai companiei aeriene au stat în imediata lui apropiere. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.
Autoritățile solicită populației să se informeze din surse oficiale și să nu dea crezare fake news-urilor.

RAED ARAFAT, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență "Știrile false continuă să apară. A fost un ordin de ministru elaborat, scris de cineva, și transmis pe Facebook, sms, care pentru un om de rând nu are cum să înțeleagă că nu e un ordin real. Sunt oameni care elaborează aceste documente pentru a dezinforma și induce panică. Populația să nu creadă astfel de materiale care ajung pe Facebook, SMS, Whatsapp."

Astăzi, s-a dat alerta și într-un mall din Capitală. O femeie aflată în incinta centrului comercial a fost luată cu ambulanța, după ce a spus că are dificultăți de respirație. Aceasta a declarat că a călătorit în străinătate, în zone unde sunt deja cazuri de infecție cu noul coronavirus. Ea a fost dusă la Spitalul „Victor Babeș”. Pe de altă parte, au fost înregistrate și două dosare penale privind infracțiunea de "zădărnicire a combaterii bolilor”. Sunt cercetate patru persoane, care nu au respectat regulile de carantină, și și-au părăsit domiciliul. Toate persoanele care vin din zone închise sunt puse în carantină instituționalizată 14 zile. Acestea vor fi testate la intrarea în carantină și vor fi testați iar la ieșire. Populația este sfătuită să respecte măsurile de prevenție

VOX "- De ce porți mască? Ca să mă protejez de răceli, de gripe, de oamenii care tușesc lângă mine. Vrei să te protejezi și de coronavirus că acum majoritatea pentru asta poartă mască. - Crezi că te ajută masca? - Da, da, cred că mă ajută, nu foarte mult. 00.45

VOX "Am să vă arăt cum mă protejez. Am masca și nu mă duc în aglomerație, merg numai pe jos și eu sunt o persoană care nu am antecedente de boli și în plus sunt foarte conștientă. - Vă este teamă? V-ați făcut cumpărături ceva? - Nu, doamnă, asta e o prostie. Am rămas după vremea lui Ceaușescu, să stam la cozi și să golim magazinele.”

VOX 3 00.03 "Este un fel de virus care provoacă o boală. - Cum vă protejați? - Splându-mă pe mâini, mâncând vitamina C, ferindu-mă de persoane bolnave. - Ați făcut cumărături ceva până acum? - Cele uzuale, nu, stocuri, nu." 00.26

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe tema coronavirusului, că a cerut suplimentrarea măsurilor de control la intrările în țară. Totodată, CSAT a decis alocarea de fonduri pentru achiziționarea echipamentelor individuale de protecție.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în aceste puncte de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare. În eventualitatea, atenție, eventualitatea confirmării unor cazuri de coronavirus pe teritoriul României, este esențială protecția personalului medical care ia contact cu persoanele infectate. Ca atare, autoritățile trebuie să asigure personalului medical toate dotările necesare, inclusiv, sigur, echipamentul de protecție."

Klaus Iohannis a ținut să precizeze că nu sunt motive de panică, dar a adăugat că nivelul de alertă trebuie să rămână ridicat. Pe de altă parte, șeful statului a anunțat că linia telefonică care va fi gestionată de Ministerul Sănătății, unde oamenii pot cere informații privind infectarea cu noul coronavirus, ar putea fi funcțională de joi dimineață.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2