Date companie
 
 
 
 

Nicolae Mischie, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, mita, inchisoare, condamnat, influenta, executare, definitiva, mischie
 

Sentință definitivă în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită și trafic de influență. Polițistii l-au ridicat de acasã dupã miezul nopții, imediat după emiterea mandatului de arestare.

GEORGE NEAGOE, purtãtor de cuvânt, I.P.J. Gorj "Polițiștii au pus în aplicare pedeapsa de arestare cu închisoare pe perioada de 4 ani, emis pe numele unui bãrbat în vârstã de 68 de ani. Acesta a fost introdus în arestare preventivã al I.P.J. Gorj, urmând a fi predat Penitenciarului Municipiului Tîrgu- Jiu."

Mischie susține că este nevinovat și cã își va cãuta dreptatea la Curtea Europeanã a Drepturilor Omului.

NICOLAE MISCHIE, fost președinte, Consiliul Județean Gorj "Nu am nicio vinã, categoric! Luați acest comunicat de presã. Nu mã așteptam! Este o mare eroare judiciarã, dar vom vedea."

De la ora 21, dupã ce s-a aflat sentința Înaltei Curți de Justiție și Casație, prietenii și rudele au venit sã-l încurajeze pe condamnat.

VOX "- Cum vi se pare pedeapsa? - Aiurea, cum sã mi se parã? - 4 ani de închisoare, cum vi se pare? – Aiurea!"

Nicolae Mischie a fost trimis în judecatã de procurorii anticorupție în 2004.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 1999-2002, în calitate de președinte al Consiliului Județean Gorj, Mischie i-ar fi promis unui om de afaceri că-l va ajuta să obțină contracte pe bani publici, în schimbul mai multor bunuri și a unor lucrări de renovare la vila sa din Târgu Jiu, în valoare de 450.000 de lei. Omul de afaceri a fãcut un autodenunț în acest caz. Nicolae Mischie a fost condamnat, în iunie 2012, de Curtea de Apel Timișoara la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită. Decizia a fost atacată cu recurs. Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat de trei ori luarea unei decizii în acest caz. Mischie mai are, în prezent, o sentință definitivă și irevocabilă, de un an de închisoare cu suspendare, pentru introducerea în țară a unei arme de vânătoare, pe care nu a declarat-o la vamă. Pedeapsa a fost contopită cu pedeapsa de 4 ani de închisoare dată, acum, de Curtea Supremă. Nicolae Mischie are 64 de ani și, în baza legii, ar putea sã scape din închisoare dupã executarea unei treimi din pedeapsă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2