Date companie
 
 
 
 

Ninsorile, viscolul și vizibilitatea redusă persistă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vreme, trafic, rutier, ninsori, viscol, cod, galben, aerian, feroviar, meteorologie
 

Urgia zăpezii a mai trecut, în București, vântul nu mai suflă cu putere, dar efectele iernii sunt resimțite în continuare. Stratul de zăpadă măsoară peste 30 de centimetri, iar traficul rutier este îngreunat. În general, în cursul nopții și al zilei s-a intervenit cu dificultate pentru degajarea carosabilului.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei "S-a intervenit toată noaptea în cele 6 sectoare, intervenție dificilă, a nins visolit ce se degaja se redepozita și trebuia o nouă intervenție. Toate utilajele acționau, având mașinile de poliție antemergătoare. Am degajat arterele să nu existe blocaj, dar pentru că a nins, nu s-a reușit o intervenție pe trotuare, va fi o muncă pentru duminică și luni dimineață când se redeschid."

După-amiază, la ora 15.00, a încetat avertizarea cod portocaliu care viza Capitala și zece județe. De asemenea, a încetat avertizarea cod galben valabilă pentru 15 județe. În schimb, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu de viscol, ninsori abundente și vizibilitate scăzută, valabilă în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei. Astfel, va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50 - 60 de kilometri la oră și temporar de aproape 70 kilometri la oră, viscolind și local troienind zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte.

GABRIELA BĂNCILĂ, meteorolog "Pe fondul stratului deja depus de zăpadă, vom avea intensifificari ale vântului chiar și până la 55 km oră, vor viscoli startul depus, după care vom intra într-o ameliorare a ariei și rămâne pe fond de vreme foarte rece, în următoarele zile până la sfârșitul săptămânii vom vorbi de dimineți foarte reci."

Din cauza vremii, traficul rutier, cel feroviar și cursele aeriene au fost pertrurbate. Cel puțin șase zboruri au fost anulate, astăzi, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, iar multe alte curse aeriene au avut întârzieri de peste două ore din cauza operațiunilor de degivrare a avioanelor și de curățare a pistelor. Compania de stat CFR a anunțat, la rândul său, că peste 60 de trenuri au fost anulate, din cauza ninsorii viscolite. Pe șapte secții de cale ferată din sudul țării circulă doar trenuri tractate cu locomotive Diesel dotate cu pluguri pentru degajarea căii ferate.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”În ceea ce privește traficul rutier, autostrada A2 a fost închisă, în cursul dimineții, pe tronsonul dintre București și Drajna, pe ambele sensuri de mers, din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse. Potrivit Centrului Infotrafic, au fost închise și șapte dumuri naționale, iar pe alte șapte au fost impuse restricții de tonaj.”

În ciuda avertizărilor de ninsori abundente și viscol, cei care s-au încumetat să plece la drum nepregătiți, fără să se informeze cu privire la starea carosabilului sau care nu au fost prudenți în trafic au avut probleme. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, pompierii și polițiștii au intervenit, alături de autoritățile locale, pentru deblocarea a circa 150 de persoane care au rămas înzăpezite cu mașinile, astfel de situații fiind întâlnite în 20 de județe. Tot vineri, în sudul țării, în județele Galați, Tulcea și Călărași, a fost semnalat un fenomen aparte. Zăpada așternută avea nuanțe portocalii, iar meteorologii spun că fenomenul este provocat de un ciclon care se manifestă în nordul Africii și peste Marea Mediterană și care a împrăștiat praful saharian.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • Cod galben de ploi în toată țara, până sâmbătă, la ora 10.00 ( 11 Iunie 2020 )

  Ploile persistă! Meteorologii au emis un cod galben de precipitații pentru toată țara, valabil de astăzi până sâmbătă dimineață la ora 10:00. Astfel, ne putem aștepta la instabilitate atmosferică temporar accentuată, descărcări electrice, averse cu caracter torențial, grindină și vijelii. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2