Date companie
 
 
 
 

”Noaptea bibliotecii”, la Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” din Constanța

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Septembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, roman, noaptea, lucrare, Vitanos, bibliotecii
 

Noaptea Bibliotecii, un eveniment care își propune "să readucă la lumină" mersul la bibliotecă, s-a desfășurat noaptea trecută între orele 18.00 - 4.00, la Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” din Constanța. În paleta mai largă de evenimente culturale găzduite sub acest generic, s-a înscris și lansarea lucrării “România de la Marea Cea Mare-Ținut Original-Îmbogățește Patrimoniul Umanității", realizată cercetătorul științific Constantin Vitanos. O poveste științifică despre inima Dobrogei, lucrarea poate fi receptată ca o poveste istorică, un manual pentru generațiile tinere și o sursă de documenatare pentru cercetători.

CONSTANTIN VITANOS, cercetător științific  ”Cousteau, acel cercetător care a colindat lumea apelor și a fost implicat direct în înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării, i-a spus lui Radu Anton Roman: Voi românii vă plângeți că străinii nu vă cunosc țara, dar eu am constatat că, voi nu vă cunoașteți și prețuiți țara în primul rând.

Ideea Nopții Bibliotecilor s-a născut în 2011, pe modelul "Noaptea Muzeelor", cu scopul de a readuce la lumină mersul la bibliotecă, cititul și nevoia de documentare, în contextul digital al anului respectiv. Ideea, girată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, a pornit de la un ”gând statistic”: dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puțin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ, iar efectul ar fi amplificat dacă fiecare vizitator va încerca să vină însoțit de o persoană apropiată. Potrivit Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, în România funcționează, în prezent, peste 3.000 de biblioteci publice - comunale, orășenești, municipale și județene. Din păcate, anul acesta, Noaptea Bibliotecii din Constanța este singurul eveniment de acest gen consemnat în agenda demersului pentru cultură inițiat în 2011.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2