Noi lămuriri în cazul ordinului prin care s-a redus activitatea medicală, din cauza pandemiei. După ce în spațiul public au apărut interpretări eronate cu privire la regimul internărilor și consultațiilor, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune clar că spitalele și ambulatoriile de specialitate nu se închid. Totodată, tratamentele pentru pacienții oncologici, pentru femeile gravide sau pentru pacienții în situații care nu pot fi amânate continuă în mod normal.
RAED ARAFAT, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență ”Din ce am văzut din discuții, multă lume a interpretat sau a încercat să interpreteze acest ordin că este o sistare a întregii activității, cu excepția urgențelor. Ordinul nu prevede acest lucru. N-au fost sistate ambulatoriile, n-au fost suspendate, n-au fost oprite nici activitățile din spitale. Doar că s-a dat medicului alegerea de a opera un pacient acum sau peste o lună, când este mai sigur, în mod deosebit, pentru pacientul respectiv. Sunt afecțiuni care necesită continuarea tratamentului și astăzi și în situația actuală. Aceste acțiuni nu vor fi afectate, precum: tratamentele oncologice, femeile gravide care necesită controale, personenele care au probleme, care apar și care necesită investigații care nu pot fi amânate.”
Raed Arafat a precizat însă că există cazuri când activitățile medicale pot fi amânate. Prin noile măsuri, se urmărește prezervarea capacității de internare spitalicească și reducerea aglomerărilor din unități medicale și, implicit, riscul de transmitere a infecției cu noul coronavirus. Arafat a subliniat că plata la ambulatorii nu poate fi sistată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru că instituția trebuie să deconteze serviciile care se prestează.
Pentru unii, fizioterapia poate părea un termen medical complicat. Pentru alții, ar fi o specialitate medicală destinată tratării vârstnicilor și persoanelor cu suferințe traumatice. De fapt, fizioterapia înseamnă mai mult decât recuperare, înseamnă prevenție, mișcare conștientă, echilibru și grijă față de corp.
Peste 30 de palestinieni, adulți și copii, au fost aduși în România, în noaptea de miercuri spre joi. Transportul a fost realizat cu ajutorul unei aeronave C-27J Spartan, a Forțelor Aeriene Române. Din grup fac parte 12 copii bolnavi și 21 de aparținători.
Grecii mențin măsura testării la graniță, pentru toți turiștii care călătoresc pe cale terestră, indiferent dacă persoanele sunt, sau nu vaccinate. Atenție însă, procedura testării se va face, la fel ca până acum...
În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana...
Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înalt Prea Sfințitul Calinic, s-a vaccinat împotriva noului coronavirus! Este primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care a mărturisit că s-a imunizat. ÎPS Calinic a declarat...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019