Date companie
 
 
 
 

Noi clarificări privind acordarea serviciilor medicale și a tratamentelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pacienti, tratamente, arafat, internari, consultatii, coronavirus
 

Noi lămuriri în cazul ordinului prin care s-a redus activitatea medicală, din cauza pandemiei. După ce în spațiul public au apărut interpretări eronate cu privire la regimul internărilor și consultațiilor, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune clar că spitalele și ambulatoriile de specialitate nu se închid. Totodată, tratamentele pentru pacienții oncologici, pentru femeile gravide sau pentru pacienții în situații care nu pot fi amânate continuă în mod normal.

RAED ARAFAT, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență ”Din ce am văzut din discuții, multă lume a interpretat sau a încercat să interpreteze acest ordin că este o sistare a întregii activității, cu excepția urgențelor. Ordinul nu prevede acest lucru. N-au fost sistate ambulatoriile, n-au fost suspendate, n-au fost oprite nici activitățile din spitale. Doar că s-a dat medicului alegerea de a opera un pacient acum sau peste o lună, când este mai sigur, în mod deosebit, pentru pacientul respectiv. Sunt afecțiuni care necesită continuarea tratamentului și astăzi și în situația actuală. Aceste acțiuni nu vor fi afectate, precum: tratamentele oncologice, femeile gravide care necesită controale, personenele care au probleme, care apar și care necesită investigații care nu pot fi amânate.”

Raed Arafat a precizat însă că există cazuri când activitățile medicale pot fi amânate. Prin noile măsuri, se urmărește prezervarea capacității de internare spitalicească și reducerea aglomerărilor din unități medicale și, implicit, riscul de transmitere a infecției cu noul coronavirus. Arafat a subliniat că plata la ambulatorii nu poate fi sistată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru că instituția trebuie să deconteze serviciile care se prestează.


Noi clarificări privind acordarea serviciilor medicale și a tratamentelor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Raed Arafat, amenințat cu moartea ( 14 Iulie 2020 )

  Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook! Oamenii legii s-au autosesizat și au deschis o anchetă, după ce șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost amenințat cu moartea și somat...

 • Amenzi și arestări, în cazul deșeurilor medicale periculoase administrate necorespunzător ( 14 Iulie 2020 )

  211 tone de deșeuri medicale periculoase, indisponibilizate de polițiști în urma controalelor! Potrivit unui comunicat al Poliției Române, peste 211.000 de kilograme de deșeuri periculoase provenite din colectarea...

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2