Date companie
 
 
 
 

Noi condiții de acordare a serviciilor medicale, stabilite de Guvern și comunicate de C.N.A.S.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sanatate, nationala, casa, asigurari, medicale, servicii
 

Vești pentru pacienții din România! Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede noile condiții de acordare a serviciilor medicale în contextul situației epidemiologice actuale. Medicii din spital pot elibera, la externarea pacientului, prescripție medicală pentru medicamente cu și fără contribuție personală în ambulatoriu, pentru o perioadă de până la 90 de zile, cu excepția medicamentelor ce fac obiectul contractelor pentru care durata de prescriere este de până la 30 de zile. Asiguratul poate trimite către casele de asigurări de sănătate documentele necesare pentru obținerea unor drepturi prin mijloace electronice de comunicare sau prin intermediul altor persoane. La fel, casele de asigurări de sănătate pot transmite documentele necesare asiguraților prin mijloace electronice de comunicare.

COSMINA STOIAN, reporter „Pentru a limita cât mai mult riscul de infectare cu noul coronavirus, în asistența medicală primară și în asistența medicală ambulatorie de specialitate nu va fi utilizat cardul național de asigurări de sănătate până la data de 30 septembrie. În cazul spitalelor, serviciile medicale acordate vor fi validate cu cardul național de asigurări de sănătate, începând cu data de 1 iulie.”

Totodată, nu mai este necesară prezentarea biletului de trimitere pentru serviciile medicale acordate în policlinici pentru specialitățile clinice, inclusiv pentru specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare, precum și pentru îngrijirile paliative în ambulatoriu. În ceea ce privește serviciile medicale prevăzute în pachetul de bază, acordate în asistența medicală primară și în ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, precum și serviciile conexe furnizate de psiholog si logoped, acestea pot fi făcute și de la distanță, prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea în numărul maxim de 8 consultații a câte o oră fiecare.


Noi condiții de acordare a serviciilor medicale, stabilite de Guvern și comunicate de C.N.A.S.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2