Vești pentru pacienții din România! Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede noile condiții de acordare a serviciilor medicale în contextul situației epidemiologice actuale. Medicii din spital pot elibera, la externarea pacientului, prescripție medicală pentru medicamente cu și fără contribuție personală în ambulatoriu, pentru o perioadă de până la 90 de zile, cu excepția medicamentelor ce fac obiectul contractelor pentru care durata de prescriere este de până la 30 de zile. Asiguratul poate trimite către casele de asigurări de sănătate documentele necesare pentru obținerea unor drepturi prin mijloace electronice de comunicare sau prin intermediul altor persoane. La fel, casele de asigurări de sănătate pot transmite documentele necesare asiguraților prin mijloace electronice de comunicare.
COSMINA STOIAN, reporter „Pentru a limita cât mai mult riscul de infectare cu noul coronavirus, în asistența medicală primară și în asistența medicală ambulatorie de specialitate nu va fi utilizat cardul național de asigurări de sănătate până la data de 30 septembrie. În cazul spitalelor, serviciile medicale acordate vor fi validate cu cardul național de asigurări de sănătate, începând cu data de 1 iulie.”
Totodată, nu mai este necesară prezentarea biletului de trimitere pentru serviciile medicale acordate în policlinici pentru specialitățile clinice, inclusiv pentru specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare, precum și pentru îngrijirile paliative în ambulatoriu. În ceea ce privește serviciile medicale prevăzute în pachetul de bază, acordate în asistența medicală primară și în ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, precum și serviciile conexe furnizate de psiholog si logoped, acestea pot fi făcute și de la distanță, prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea în numărul maxim de 8 consultații a câte o oră fiecare.
Nereguli grave descoperite de comisarii Protecției Consumatorilor, la o fermă din Domnești, județul Ilfov! În urma unor sesizări privind mirosurile insuportabile și mizeria, comisarii ANPC au verificat, marți, ferma respectivă, care ”funcționează...
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Casă cuprinsă de flăcări, într-o localitate din județul Maramureș! Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au fost alertați, sâmbătă-seară, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Bocicoiu Mare.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019