Date companie
 
 
 
 

Noi imagini de la tragedia din Clubul ”Colectiv”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raniti, isu, echipe, imagini, colectiv
 

Imagini șocante de la tragedia din clubul Colectiv, ținute ascunse patru ani, au ieșit la iveală! Scenele care surprind primele minute ale intervenției echipelor Inspectoratului pentu Situații de Urgență au fost filmate de un subofițer al ISU. Imaginile, filmate cu o singură cameră, încep în jurul orei 22:43, în fața fostei fabrici Pionierul, continuă în fața clubului Colectiv și se termină în interiorul clubului. Filmările completează un tablou dureros la patru ani de la tragedia soldată cu moartea a 65 de tineri.

COSMINA STOIAN, reporter „20 de minute și 40 de secunde durează înregistrarea făcută de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului.În imagini se observă modul haotic în care intervin pompierii, care sunt depășiți de situație. Deși autoritățile au declarat de la început că regulile au fost respectate în cazul intervenției, imaginile surprinse dezmint acest lucru.”

În imagini se poate observa cum, printre răniți și decedați, cei care trebuiau să îi ajute, pompieri, polițiști, jandarmi și agenți de poliție locală, aleargă de colo colo, fără ca cineva să se preocupe de victime. Niciun pompier nu verifică semnele vitale ale trupurilor inerte și arse aflate la intrarea în club și niciunul nu încearcă să facă manevre de resuscitare la fața locului. La minutul 7:35 al filmării, colonelul Orlando Șchiopu, adjunctul inspectorului șef al ISU, cedează nervos și înjură morții! În lipsa unui număr suficient de tărgi, pompierii au cărat victimele cu ajutorul paleților. Unele victime au fost abandonate pe asfalt. Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri. Finalul filmării surprinde imagini din interiorul clubului. Cutremurător este că, în liniștea deplină, un telefon începuse să sune. În spatele boxelor, o draperie aproape intactă acoperă a doua ieșire din club, care este legată cu un lanț gros. Potrivit ziarului Libertatea, care a difuzat imaginile. această filmare nu a ajuns niciodată la procurorii care anchetează cazul Colectiv, pentru că ar fi fost ascunse de superiorii subofițerului de la ISU. În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv, au murit la fața locului 26 de persoane, iar apoi mulți dintre răniții internați, numărul victimelor ajungând la 64. Ulterior, la un an și 9 luni de la tragedie, un alt tânăr s-a sinucis, ridicând bilanțul total la 65. De asemenea, zeci de persoane rănite în cumplitul incendiu încă se află sub tratament.


Noi imagini de la tragedia din Clubul ”Colectiv”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

  Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 • Vântul puternic a făcut ravagii, în județul Bihor ( 24 Mai 2021 )

  S-a abătut urgia, aseară, peste localitea Nojorid, în județul Bihor. În doar câteva minute, vântul puternic a măturat totul în cale. Țiglele de pe case au zburat în topate părțile, zeci de gospodării au fost...

 • Nereguli grave, în școlile din Capitală, înaintea începerii cursurilor ( 11 Septembrie 2020 )

  Nereguli grave descoperite de inspectorii ISU în școlile din Capitală, cu doar câteva zile înainte de începerea cursurilor! Ofițerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au efectuat, în ultima săptămână, mai multe controale la unitățile de învățământ din Municipiul București și din județul Ilfov.

 • Accident mortal, în județul Ialomița ( 12 Iulie 2020 )

  Un mort și patru răniți, între care un copil de trei ani, într-un grav accident rutier, produs pe drumul comunal dintre Roșiori și Chiroiu, în județul Ialomița! Un bărbat de 24 de ani, din Roșiori, care nu avea...

 • Deputații PSD care au făcut scandal în șaormerie suportă noi consecințe ( 8 Iulie 2020 )

  Imaginile cu scandalul din șaormerie, în care au fost implicați deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, au apărut în spațiul public!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2