Date companie
 
 
 
 

Noi măsuri restrictive

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masuri, restrictii
 

Noi explicații în legătură cu restricțiile impuse de autorități, prin intermediul ordonanței militare! Premierul Ludovic Orban a susținut o declarație de presă, după ieșirea din perioada de auto-izolare, în care a explicat ce presupun noile măsuri anunțate anterior de șeful statului, Klaus Iohannis.

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"Vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgente, se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie."

Totodată, și Ministrul de Interne, Marcel Vela, a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a detaliat restricțiile pentru persoanele în vârstă.

MARCEL VELA, ministrul de Interne

"Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței și gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie domestice; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice."

Persoanele de peste 65 de ani vor putea ieși din casă în afara intervalului orar 11-13, numai în scop profesional sau pentru realizarea activităților agricole. Totodată, vor fi suspendate toate zborurile dinspre și înspre Franța și Germania, pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, toate persoanele care vor intra în România vor fi plasate în izolare la domiciliu sau în carantină instituționalizată, indiferent de zona de unde provin. În cadrul aceleiași declarații de presă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a tras un semnal de alarmă în legătură cu donarea de sânge în această perioadă.

RAED ARAFAT, șef, D.S.U.

"În ultima perioadă, colegii din centrele de transfuzie sanguină ne-au semnalat scăderea foarte serioasă a acțiunilor de donare de sânge. Chiar dacă suntem în situația în care ne aflăm la acest moment, să știți că restul patologiilor, restul bolilor, ele continuă să existe și au nevoie de sânge."

"Rugăm salvatorii de vieți, donatorii de sânge, să-și continue activitatea, centrele de transfuzie sanguină sunt deschise și așteptă să-i primească pentru donarea de sânge. Altfel, s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienții care au nevoie de sânge și nu vor găsi acest produs extrem de important."

Potrivit prevederilor ordonanței militare, cetățenii cu vârsta până în 65 de ani vor putea ieși din casă pentru a merge la centrele de transfuzie sanguină, cu scopul de a dona sânge.


Noi măsuri restrictive

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prima slujbă religioasă, în starea de alertă ( 17 Mai 2020 )

  După două luni de interdicție la biserică, iată, credincioșii au putut participa la prima Sfântă Liturghie de după ridicarea stării de urgență. Conform măsurilor stabilite de autoritățiile laice și religioase, slujbele au fost organizate...

 • Relaxare totală, în Parcul Herăstrău ( 17 Mai 2020 )

  Aglomerație în Parcul Herăstrău din București, în primul weekend de la momentul intrării în starea de alertă. Însă, de respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului nici n-a mai fost vorba.

 • Se vor redeschide terasele, dar nu se știe când ( 14 Mai 2020 )

  Antreprenorii din sectorul HoReCa, unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cer o clarificare din partea autorităților cu privire la data exactă și normele de redeschidere a teraselor. Ca măsuri de protecție...

 • Saloanele de coafură, redeschise în anumite condiții, după 15 mai ( 1 Mai 2020 )

  Saloanele de coafură și cosmetică se vor redeschide după 15 mai, spre bucuria clienților pentru care, după aproape două luni de așteptare, tunderea și aranjarea părului au devenit o prioritate. Saloanele vor putea funcționa...

 • De 1 Mai, românii stau acasă și comandă mititei ( 1 Mai 2020 )

  COSMINA STOIAN, reporter ”1 Mai în vremea pandemiei este opusul a tot ceea ce însemna tradiție la români: grătarul la iarbă verde, petrecerile în aer liber, minivacanța la mare sau la munte! Astăzi, plimbările la pădure, grătarele...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2