Date companie
 
 
 
 

Noi obligații ale angajatorilor privind contribuțiile CAS și CASS

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, cas, angajatori, munca, salariul, minim, norma
 

Guvernul vrea ca angajatorii să achite contribuțiile CAS și CASS la nivelul salariului minim brut pe țară, pentru salariații cu timp parțial de muncă, indiferent dacă remunerația este sub nivelul salariului minim. Măsura se va aplica angajaților part-time care nu mai au nicio alta sursa de venit. Sunt excluși angajații care au în paralel un contract de muncă cu normă întreagă, al studenților și pensionarilor.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Potrivit calculelor oficiale, în prezent există 500.000 de contracte de muncă part-time. Obligația de plată la acest nivel a contribuției la pensie și sănătate pentru astfel de contracte va intra în vigoare în luna august."

Decizia Guvernului înseamnă cheltuieli mai mari pentru patroni. Prin taxarea muncii part-time la fel ca pe cea cu normă întreagă, statul vrea să aducă la lumină salariile din asa-numita zona “gri” a economiei în care, susțin autoritățile, patronii plătesc o parte din salarii în plic, fara să apară în acte. În urma introducerii acestei măsuri, Executivul se așteaptă să încaseze până la 600 de milioane de lei, în acest an, iar anul viitor aproximativ 1,3 miliarde de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Guvernul Cîțu: modificare la Finanțe, unde este propus Lucian Heiuș ( 28 Februarie 2020 )

  Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, la Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului său. Cîțu a anunțat că nu au fost făcute modificări majore în componența guvernului.

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 • Moțiunea de cenzură, depusă în Parlament ( 30 Ianuarie 2020 )

  PSD și UDMR s-au ținut de cuvânt și au depus, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Moțiunea are ca argument încalcarea gravă a standardelor electorale. În textul moțiunii se arată că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2