Date companie
 
 
 
 

Noi obligații ale angajatorilor privind contribuțiile CAS și CASS

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, cas, angajatori, munca, salariul, minim, norma
 

Guvernul vrea ca angajatorii să achite contribuțiile CAS și CASS la nivelul salariului minim brut pe țară, pentru salariații cu timp parțial de muncă, indiferent dacă remunerația este sub nivelul salariului minim. Măsura se va aplica angajaților part-time care nu mai au nicio alta sursa de venit. Sunt excluși angajații care au în paralel un contract de muncă cu normă întreagă, al studenților și pensionarilor.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Potrivit calculelor oficiale, în prezent există 500.000 de contracte de muncă part-time. Obligația de plată la acest nivel a contribuției la pensie și sănătate pentru astfel de contracte va intra în vigoare în luna august."

Decizia Guvernului înseamnă cheltuieli mai mari pentru patroni. Prin taxarea muncii part-time la fel ca pe cea cu normă întreagă, statul vrea să aducă la lumină salariile din asa-numita zona “gri” a economiei în care, susțin autoritățile, patronii plătesc o parte din salarii în plic, fara să apară în acte. În urma introducerii acestei măsuri, Executivul se așteaptă să încaseze până la 600 de milioane de lei, în acest an, iar anul viitor aproximativ 1,3 miliarde de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Lucrul la distanță, normalitate și în România ( 12 Octombrie 2020 )

  Munca de acasă, la ordinea zilei! 80% dintre companii sunt de părere că munca la distanță este noua normă pe piața muncii, potrivit unui sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers. Iar peste 53% dintre companii au creat și au implementat o politică în acest sens. 

 • Dan Șova vrea plata salariilor din perioada în care a stat în penitenciar ( 2 Octombrie 2020 )

  Fostul ministru al transporturilor, Dan Șova, a dat în judecată Universitatea București. Șova le cere judecătorilor să oblige instituția de învățământ superior să-i plătească salariile de profesor în perioada în care...

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi ( 14 Septembrie 2020 )

  Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

 • Munca de acasă, preferată de români în pandemie ( 4 Septembrie 2020 )

  Munca de acasă, în topul preferințelor românilor! Potrivit datelor comunicate platforma de recrutare online BestJobs, în luna august, au fost înregistrate peste 100.000 de căutări de locuri de muncă pe Internet...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2