Date companie
 
 
 
 

Noi proteste ale profesorilor și angajaților din industria chimică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, protest, Ministerul Educatiei, pichet, cadre didactice, industria chimica
 

Cadrele didactice si-au reluat protestele în fața Ministerului Educației. Dascălii au obtinut din nou aprobare pentru a picheta sediul din Capitala, nemultumiti de marile probleme din sistemul de invatamant.

VOX: "Suntem convinsi cã - de o sãptãmânã - d-nul ministru ne aude, dar nu ne ascultã. Sperãm ca mãcar azi sã ia decizia- sã îsi dea demisia sau sã renunte la asumare. Nu suntem o mânã de oameni, suntem douã sute de colegi, care nu au ore, si nu perturbãm cursurile; cel care perturbã cursurile este dânsul. (...) Profesorii au trimis amendamente, dar este o cacealma a Guvernului Boc, împreunã cu ministrul Funeriu, pentru a arãta cã dialogul social existã. E un dialog surd."

VOX: "Noi cerem si deblocarea posturilor. (...) Aproape 1.000 de elevi nu merg la grãdinitã pentru cã nu existã personal."

Si angajații din industria chimică si a îngrășămintelor si-au continuat actiunile de protest în Piața Victoriei, prin pichetarea sediului Guvernului. Companiile unde lucrează să poată folosi doar gaze din producția internă- iata principala revendicare a celor doua federatii patronale din chimie și petrochimie.

VOX "Considerãm cã, în conditiile de crizã, mãcar acea parte a economiei care functioneazã azi trebuie sustinutã, iar dupã cum stiti agricultura e ramura cu cel mai mare potential, de aceea constatãm cã e important sã iesim în stradã de câte ori e nevoie, pânã vom obtine ce ne dorim! (...) As tine sã nu reinventãm noi apa caldã si roata. Acele mãsuri pe care toate tãrile UE le iau, ar trebui luate si pentru noi."

In ultimele 24 de ore, au mai protestat angajații de la Finanțe din Ilfov și Gorj, salariatii Spitalului Județean din Brașov, magistrații Judecătoriei Piatra Neamț sau instructorii auto independenți« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2