Date companie
 
 
 
 

Noi proteste față de exploatarea gazelor de șist, în județul Arad

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arad, protest, Ungaria, gaze, localnici, exploatare, societate, sist, masuratori, zacaminte, curtici, simand
 

Peste 600 de oameni au protestat din nou, în județul Arad, fațã de exploatarea gazelor de șist. Manifestanții, în frunte cu preoții și primarii din mai multe localitãți, s-au adunat în comuna Șimand, dupã ce localnicii au aflat cã o companie din Ungaria va face mãsurãtori în zonã pentru a identifica eventuale zãcãminte.

AMBIANȚĂ "Aceste metale, împreună cu gazul cu care vin, ajung până la nivelul ăsta. Aici este pânza freatică și ajunge, că nu are cum să nu ajungă, că apa circulă liberă, doar dacă e ținută într-un vas, dar în pământ circulă."

Societatea din Ungaria a anunțat cã va începe mãsurãtorile în zona Curtici, județul Arad, pentru a identifica resurse convenționale de hidrocarburi, cum ar fi țiței și gaze naturale în formațiuni de roci convenționale. Operațiunile de măsurare de suprafață vor dura circa 6-7 luni și cuprind o suprafață de 561 kilometri pătrați. Protestul localnicilor a început la cãminul cultural din Șimand, apoi manifestația a continuat cu un marș prin centrul localitãții.

IOAN MERCEA, primar "Trebuia să ne uităm la un spectacol, nu la aceste proteste care eu zic că sunt foarte normale pentru că vedem cât de dăunatoare sunt aceste gaze de șist."

DIMITRIE MUSCÃ, director combinat Curtici "Vrem să informăm oamenii asupra pericolelor care îi privește, privind exploatarea gazelor, privind fracturarea, intoxicarea, introducerea chimicalelor. Ținem la viața noatră și a copiilor noștri!"

Oamenii au anunțat, deja, cã vor protesta în fiecare duminicã. Până în acest moment, anul acesta, au avut loc proteste în alte trei localități din județul Arad: Curtici, Macea și Sântana.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 • Liberalizarea pieței gazelor, în vigoare ( 1 Iulie 2020 )

  Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...

 • Bani pentru dublarea numărului de gospodării racordate la gaze ( 20 Iunie 2020 )

  Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara. 

 • Zece puncte de trecere, la granița cu Ungaria ( 21 Mai 2020 )

  Noi măsuri pentru fluidizarea traficului la graniță! Aglomerația din vămi continuă de câteva zile și sute de oameni așteaptă chiar și 12 ore pentru a intra în țară. Ca soluție de criză, zece puncte de trecere a frontierei...

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2