Date companie
 
 
 
 

Noi proteste, la combinatele Mechel din Câmpia Turzii și Brăila

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, salarii, disponibilizati, Braila, compensatorii, combinat, laminor, mechel, campia, turzii
 

Disponibilizații combinatului Mechel continuă protestele împotriva patronilor ruși, care mai au să le achite trei salarii compensatorii. După ce, joi, au venit la manifestație înarmați cu oale și furculițe, disponibilizații de la Mechel Câmpia Turzii au incendiat, vineri, o salopetă și au amenințat că își vor da și ei foc, în cazul în care nu le vor fi soluționate revendicările. La Brăila, oamenii au spânzurat simbolic o păpușă.

TUDOR BUBĂU, disponibilizat "Acest gest a înseamnat că toată metalurgia o să ardă. Toată metalurgia e la pământ!"

Conducerea combinatului le-a promis celor 150 de manifestanți de la Câmpia Turzii, aflați în a treisprezecea zi de proteste, că li se va achita imediat un salariu și jumătate. Disponibilizații spun însă că vor continua protestele, până vor primi toți banii.

VOX "Nu-i ridic, domn'e! Nu-i ridic! Îi las acolo, să-i folosească ei. Toți odată, domn'e! Am venit 35 de ani, pentru bănuții ăștia!"

Liderul sindical de la Brăila a găsit o metodă inedită pentru a-și arăta nemulțumirea față de felul în care autoritățile ignoră vânzarea combinatelor la fier vechi.

CONSTANTIN IARCA, lider, Sindicatul "Metal '94" "O păpușă spânzurată! Simbolizează faptul că un coleg de la Mechel și-a pus capăt zilelor, datorită faptului că a fost concediat de grupul Mechel."

Oamenii au pichetat Prefectura și, într-un final, au reușit să discute cu prefectul.

VOX "Nu se mai poate așa ceva. Nu avem de unde lua niciun bănuț, nu ne mai crede nimeni!"

CONSTANTIN IARCA, lider, Sindicatul "Metal '94" "Dacă nu se poate, să ne spună clar, în față. Înțelegem că nu poate. Asta e menirea unui prefect, să nu facă nimic!"

Mechel Rusia a ajuns în Brăila la începutul anului 2011, atunci când a preluat 98% din acțiuni, în schimbul a șapte milioane de euro. Pe atunci, Laminorul Brăila asigura locuri de muncă pentru 730 de persoane. În timp, Mechel a dat afară câte 10-30 de oameni, fără a anunța concedieri colective, pentru a nu fi nevoie de plăți compensatorii. Doar în 2012 au fost disponibilizați 200 de angajați, iar aceștia au primit până la 15 salarii compensatorii. Acum, numărul salariaților se ridică la 370.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

    Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

  • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

    Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

  • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

    Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

  • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

    Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

  • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

    Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2