Date companie
 
 
 
 

Noi proteste, la combinatele Mechel din Câmpia Turzii și Brăila

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, salarii, disponibilizati, Braila, compensatorii, combinat, laminor, mechel, campia, turzii
 

Disponibilizații combinatului Mechel continuă protestele împotriva patronilor ruși, care mai au să le achite trei salarii compensatorii. După ce, joi, au venit la manifestație înarmați cu oale și furculițe, disponibilizații de la Mechel Câmpia Turzii au incendiat, vineri, o salopetă și au amenințat că își vor da și ei foc, în cazul în care nu le vor fi soluționate revendicările. La Brăila, oamenii au spânzurat simbolic o păpușă.

TUDOR BUBĂU, disponibilizat "Acest gest a înseamnat că toată metalurgia o să ardă. Toată metalurgia e la pământ!"

Conducerea combinatului le-a promis celor 150 de manifestanți de la Câmpia Turzii, aflați în a treisprezecea zi de proteste, că li se va achita imediat un salariu și jumătate. Disponibilizații spun însă că vor continua protestele, până vor primi toți banii.

VOX "Nu-i ridic, domn'e! Nu-i ridic! Îi las acolo, să-i folosească ei. Toți odată, domn'e! Am venit 35 de ani, pentru bănuții ăștia!"

Liderul sindical de la Brăila a găsit o metodă inedită pentru a-și arăta nemulțumirea față de felul în care autoritățile ignoră vânzarea combinatelor la fier vechi.

CONSTANTIN IARCA, lider, Sindicatul "Metal '94" "O păpușă spânzurată! Simbolizează faptul că un coleg de la Mechel și-a pus capăt zilelor, datorită faptului că a fost concediat de grupul Mechel."

Oamenii au pichetat Prefectura și, într-un final, au reușit să discute cu prefectul.

VOX "Nu se mai poate așa ceva. Nu avem de unde lua niciun bănuț, nu ne mai crede nimeni!"

CONSTANTIN IARCA, lider, Sindicatul "Metal '94" "Dacă nu se poate, să ne spună clar, în față. Înțelegem că nu poate. Asta e menirea unui prefect, să nu facă nimic!"

Mechel Rusia a ajuns în Brăila la începutul anului 2011, atunci când a preluat 98% din acțiuni, în schimbul a șapte milioane de euro. Pe atunci, Laminorul Brăila asigura locuri de muncă pentru 730 de persoane. În timp, Mechel a dat afară câte 10-30 de oameni, fără a anunța concedieri colective, pentru a nu fi nevoie de plăți compensatorii. Doar în 2012 au fost disponibilizați 200 de angajați, iar aceștia au primit până la 15 salarii compensatorii. Acum, numărul salariaților se ridică la 370.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 • Asistentul violator din Brăila, eliberat condiționat din închisoare ( 12 Ianuarie 2020 )

  O altă dovadă de blândețe excesivă a legislației românești, în materie de pedepsire a violatorilor! Un asistent medical din Brăila, în vârstă de 60 de ani, condamnat la opt ani de închisoare pentru faptul că a sedat și violat...

 • Control la spitalul din Brăila, în cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut ( 8 Noiembrie 2019 )

  Noul ministru al Sănătății, Victor Costache, cere conducerii Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgență o acțiune de control la Spitalul Județean. Demersul ministrului vizează cazul unei tinere în vârstă...

 • Grevă japoneză, la Hidroserv Porțile de Fier ( 4 Noiembrie 2019 )

  Angajații Hidroserv Porțile de Fier, în grevă japoneză! 150 de salariați ai societății care se ocupă de producerea energiei electrice în hidrocentrale au intrat, luni, în grevă japoneză, nemulțumiți din cauza salariilor prea mici, dar...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2