Ministerul Sănătății pregătește noi reglementări în domeniul asistenței de urgență în spitale, astfel încât, în fiecare județ, să existe o unitate capabilă să preia orice fel de caz, cu eficiență maximă, la costuri minime. Specialiștii analizează, cu prioritate, problemele întâmpinate de medici și lipsa dotărilor din spitale. O problemă pentru responsabilii spitalelor sunt pacienții cu politraumatisme.Spre exemplu, îngrijirea unui bolnav cu arsuri de gradele II și III, care necesită 24 de zile de spitalizare, presupune costuri de aproximativ 20.000 de lei, cu mâncare și tratamanet. Medicii cred că aceste cheltuieli ar trebui să fie acoperite în totalitate de casa de asigurări de sănătate.
MIRCEA BEURAN, președinte, S.R.C.U.T.: "DRG-ul plătește caz rezolvat și am avut aici câteva exemple care arată cu o patologie severă cheltuieli foarte mari, care 1.617 lei nu acoperă zeci de mii sau sute de mii de RONI care se cheltuiesc în spitale."
O altă categorie de pacienți pentru care spitalele nu sunt pregătite sunt persoanele cu obezitate.
MIRCEA BEURAN, președinte, S.R.C.U.T.: "Un bolnav obez are nevoie de un pat care să-l țină, de un cărucior care să-l ducă, de o targă care să-l susțină, de echipamente imagistice, de o masă de operație. Instrumentele cu care se lucrează sunt mai lungi decât cele standard."
RAED ARAFAT, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății: "E o strategie pe care vrem să o implementăm pe aceste spitale. După care vine partea de finanțare în care să-i găsim soluțiile prin programe și prin finanțare țintită. (...) Poate prin licitații chiar naționale să fie achiziționate anumite materiale ca să ne scadă costul în acest sens."
Până acum, la nivel național, au fost finalizate și se află în evaluare două licitații pentru medicamente și materiale.
Protest al sindicaliștilor din cadrul Federația Columna-Scor, cea mai mare organizație sindicală și reprezentativă din Asistența Socială, joi, la sediul Ministerului Finanțelor! Potrivit reprezentanților federației sindicale, la mișcarea de protest...
Nereguli grave descoperite de comisarii Protecției Consumatorilor, la o fermă din Domnești, județul Ilfov! În urma unor sesizări privind mirosurile insuportabile și mizeria, comisarii ANPC au verificat, marți, ferma respectivă, care ”funcționează...
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019