Date companie
 
 
 
 

Noi restricții în țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Octombrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Restrictii Bucuresti
 

Noi restricții acolo unde incidența depășește 6 la mie! Ele vizează în principal persoanele nevaccinate. Acestea nu vor mai putea ieși pe stradă pe timpul nopții și nici nu vor mai avea acces în baruri, restaurante, cafenele. De asemenea, masca de protecție se va purta pe stradă chiar și de către cei vaccinați.

FLORINA ILICEA, reporter

"Magazinele și mall-urile vor rămâne deschise până la ora 22:00, iar restaurantele și terasele până la ora 24:00, pentru cei care prezintă certificatul verde de vaccinare. Sunt permise nunțile și botezurile doar persoanelor vaccinate sau celor vindecate de COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane."

RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I.

”Hotărârea aprobată astăzi va permite desfășurarea unor activități doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul. Deci, cei trecuți prin boală. Aceste două categorii vor avea anumite măsuri care vor permite desfășurarea activităților peste șase la mie.”

Printre măsurile adoptate se numără carantina de noapte pe weekend, măsură de la care vor fi exceptate persoanele vaccinate. Astfel, circulația în zilele de vineri, sâmbătă și duminică va fi permisă nevaccinaților în intervalul orar 05:00 – 20:00. De asemenea, activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele și rugăciunile colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.


Noi restricții în țară

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2