Date companie
 
 
 
 

Noi scumpiri în piețe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : preturi, legume
 

Bucuria prețurilor mici de la tarabe nu va ține mult. Agricultorii spun că legumele vor costa mai mult după ce gigacaloria s-a scumpit la începutul anului.

NATALIA MANOLESCU, reporter: “Majorarea gigacaloriei cu 40% începând de la 1 ianuarie, a pus legumicultura la pământ. Efectele creșterii prețului gigacaloriei sunt scumpirea legumelor produse în România cu 50%, precum și oprirea activității unor sere."

VOX, VÂNZĂTOARE: Dacă vine gerul trebuie să cheltuiți mai mulți bani pe întreținerea serelor... păi normal aoleu nici nu iese la socoteală cu atâta investiție care bagă ei acum.

Pe tarabele din piețe vom găsi mai des legume din import decât legume produse în România.

prin telefon: ALEXANDRU JURCONI, președinte PRO AGRO: "Importatorii vor ridica prețul până la o limită pe care o vor putea accepta românii noi zicem că undeva la 50 la sută.”

Federația națională Pro Agro a solicitat la sfârșitul anului trecut ca producătorii de legume de seră din România să beneficieze de sprijinul acordat în alte state din UE, unde se aplică un preț diferențiat al gigacaloriei pentru fermieri, dar fără rezultat. Cea mai mare seră de legume din România a luat deja măsuri drastice pentru a supraviețui.

prin telefon: ALEXANDRU JURCONI, președinte PRO AGRO: " Consecința este reducerea activității mai mult decât și-au pus problema reducerii activității și și-au dat seama că nu pot susține activitate în condiții economice așa că 2 mii de oameni vor să intre în șomaj.”

Creșterea prețurilor este o schimbare greu de suportat pentru români, care susțin că vor cumpăra cantități mai mici.

VOX:" Ce să facem mâncăm mai puțin mâncăm ce ne-am pregătit de toamnă legume și tot ce ne-am pus pentru iarnă le avem pregătite.

VOX:" O să fie foarte greu deja e greu... ce să faceți... trebuie să mâncăm probabil o să cumpărăm dar reducem cantitatea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2