Date companie
 
 
 
 

Noii miniștri ai Guvernului Dăncilă II au depus jurământul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, ministri, juramant, Vasilescu, iohannis, dancila, laufer
 

Guvernul Dăncilă II, operațional! Noii miniștri au depus jurământul, în această după-amiază, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis, care anunțase, mai devreme, într-o declarație de presă pe cine acceptă de pe lista prezentată de PSD și pe cine respinge.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului."

Referitor la respingerea nominalizării Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor, înainte de a lua o decizie, șeful statului a primit o scrisoare de la două asociații civice ieșene care militează pentru construirea Autostrăzii Iași - Târgu Mureș. În document, cele două ONG-uri își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că Lia Olguța Vasilescu ar putea prelua funcția de ministru al Transporturilor, deși nimic din activitatea ei nu o recomandă pentru preluarea acestei funcții. În declarația de presă susținută astăzi,Klaus Iohannis a precizat și că remanierea guvernamentală propusă de PSD este o soluție slabă.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost, și este în continuare, soluția înlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României".

Surse din sânul PSD au menționat că o soluție privind situația de la Transporturi și de la Dezvoltare Regională va fi discutată în ședința convocată în această seară, la care vor participa liderii partidului, în frunte cu Liviu Dragnea.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Criza Euthyroxului, departe de a fi rezolvată ( 7 August 2020 )

  Secretul dispariției Euthyroxului de pe piața farmaceutică românească, dezvăluit de președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu. Producătorul a ales să-l comercializezela în alte țări, la un preț...

 • Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice ( 30 Iulie 2020 )

  Executivul a adoptat noile reguli de protecție împotriva COVID-19. Astfel, de la 1 august, conform unei hotărâri de Guvern, terasele se închid la ora 23.00, iar administratorii nu vor mai avea voie să primească...

 • Unități-pilot experimentale, în rețeaua școlară ( 17 Iulie 2020 )

  Guvernul României a aprobat funcționarea unitatilor de învățământ cu statut de unităti-pilot, experimentale și de aplicație. La începerea noului an școlar, aceste unități vor pune în aplicare și vor evalua...

 • Starea de alertă va fi prelungită, a anunțat Klaus Iohannis ( 15 Iulie 2020 )

  Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile! Anunțul a fost făcut de către șeful statului, Klaus Iohannis, după o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, precum și cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali.

 • Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități ( 24 Iunie 2020 )

  Șeful statului, îngrijorat din cauza inundațiilor care au făcut prăpăd în majoritatea regiunilor țării! Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor afectați de efectele vremii nefavorabile și a dat asigurări că aceștia vor fi ajutați.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2