Date companie
 
 
 
 

Noii miniștri ai Guvernului Dăncilă II au depus jurământul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, ministri, juramant, Vasilescu, iohannis, dancila, laufer
 

Guvernul Dăncilă II, operațional! Noii miniștri au depus jurământul, în această după-amiază, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis, care anunțase, mai devreme, într-o declarație de presă pe cine acceptă de pe lista prezentată de PSD și pe cine respinge.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului."

Referitor la respingerea nominalizării Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor, înainte de a lua o decizie, șeful statului a primit o scrisoare de la două asociații civice ieșene care militează pentru construirea Autostrăzii Iași - Târgu Mureș. În document, cele două ONG-uri își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că Lia Olguța Vasilescu ar putea prelua funcția de ministru al Transporturilor, deși nimic din activitatea ei nu o recomandă pentru preluarea acestei funcții. În declarația de presă susținută astăzi,Klaus Iohannis a precizat și că remanierea guvernamentală propusă de PSD este o soluție slabă.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost, și este în continuare, soluția înlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României".

Surse din sânul PSD au menționat că o soluție privind situația de la Transporturi și de la Dezvoltare Regională va fi discutată în ședința convocată în această seară, la care vor participa liderii partidului, în frunte cu Liviu Dragnea.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 • Moțiunea de cenzură, depusă în Parlament ( 30 Ianuarie 2020 )

  PSD și UDMR s-au ținut de cuvânt și au depus, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Moțiunea are ca argument încalcarea gravă a standardelor electorale. În textul moțiunii se arată că...

 • ”România Educată”, la Palatul Cotroceni ( 29 Ianuarie 2020 )

  Conferința ”România Educată – politici publice și coordonarea surselor de finanțare”, găzduită, astăzi, de Palatul Cotroceni! Începe să prindă contur, astfel, proiectul președintelui Klaus Iohannis, „România Educată”...

 • 161 de ani, de la Unirea Principatelor ( 24 Ianuarie 2020 )

  Unirea Principatelor Române a fost marcată, la Iași, conform tradiției din fiecare an. La evenimentele organizate orașul în care, în urmă cu 161 de ani, Alexandru Ioan Cuza era ales domnitor, au participat președintele...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2