Date companie
 
 
 
 

Norul de praf saharian traversează teritorul României

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : nor, sanatate, masini, praf, saharian
 

Avertisment de la meteorologi! O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană traversează sudul, centrul și estul Europei, inclusiv teritoriul României. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până pe 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unui nor de praf saharian. În aceste zile cerul va fi mai întunecat, iar calitatea aerului pe care îl respirăm va fi afectată. Medicii spun că oamenii trebuie să fie precauți, în special cei cu afecțiuni respiratorii.

dr. SIMONA ȚIPIȘCĂ, medic de familie "Pentru majoritatea tipurilor de pulberi, inclusiv noxele, regulamentele privind sănătatea și securitatea au prevăzut limite de expunere. Cu toate acestea, întrucât în majoritatea cazurilor vom avea probabil un control redus asupra sursei de praf, trebuie să luăm măsurile de precauție necesare pentru reducerea riscurilor astel să utilizăm o mască de față, să ne limităm expunerea la pulberi și eventual să ne supunem unor controale medicale periodice în cazul apariției unor simptome imediate ar trebui să părăsim zona contaminată."
 
CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Efectele prafului saharian sunt deja vizibile. Cel mai bine putem observa asta pe mașinile acoperite de o pulbere fină. În această dimineață, mulți șoferi au găsit pe autovehicule un strat de praf gălbui-roșiatic."

Depunerile de praf vor putea fi observate în intervalele cu ploaie, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2