Date companie
 
 
 
 

Nou regulament pentru turismul pe litoralul românesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, turism, vacanta, terase, muzica, litoral, plaja, Mamaia, consiliul, local, regulament, comert, satul, ponei, ambulant
 

Muzică în surdină la terase, fără vânzători ambulanți și fără ponei pe plaje! Asta prevede, printre altele, regulamentul de autorizare a activităților economice din Satul de Vacanță și stațiunea Mamaia, aprobat de Consiliul Local Constanța. Aleșii locali, au aprobat, de asemenea, regulamentul de autorizare a teraselor amplasate în vecinătatea spațiilor de alimentație publică. Conform noului regulament, dispare comerțul ambulant, se reduce numărul punctelor unde se vor închiria numai biciclete, dar și a numărului de puncte unde se vând legume și fructe. În ceea ce privește trăsurile, numărul acestora va fi autorizat, iar plecarea lor va fi la piciorul de telegondola din dreptul Hotelului Perla. Pe durata sezonului estival, vor fi comandamente de acțiune formate din jandarmi, polițiști locali și de la Poliția Națională, astfel încât turiștii să se simtă în siguranță și să fie evitate incidentele.

VOX "Legat de comerțul pe plajă, este strict interzis, adică nu se va da autorizație de niciun fel pentru comerțul ambulant cu porumb fiert, piatra ponce și așa mai departe. Poneii dispar din stațiunea Mamaia, de asemenea nivelul decibelilor se reduce, conform legii și, de asemenea, dispar multe acte de comerț ambulant."

VOX "Pentru stațiune era nevoie de ordine, de mai multă reglementare, de ordine, de modernizare a activitaților comerciale și a întregului concept de reoganizare a stațiunii."

Referitor la muzică, nivelul decibelilor este limitat la cel prevăzut de lege, cu excepția zonelor dedicate distracției. Mai precis, beach-barurile trebuie să aibă orientate boxele spre mare, iar terasele să aibă difuzoarele orientate înspre interiorul incintelor. De asemenea, programul pentru difuzarea muzicii poate să fie non-stop, însă cu un nivel al zgomotului de până la 75 de decibeli. Turiștii, dar și cei care au afaceri pe litoral sunt încântați de noile reguli.

VOX "Muzica pe plajă în principiu este ok, pentru că, mai departe de ora 19, nu văd care este rostul muzicii, pentru că clientul pleacă la ora la care apune soarele."

VOX "E un început foarte bun, mi se pare un lucru normal ca să fie o stațiune civilizată trebuie sa acceptam aceste reguli."

În acest weekend se va face o ultimă inspecție în stațiune înainte de startul sezonului estival, care se va da peste câteva zile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2