Date companie
 
 
 
 

Nou regulament pentru turismul pe litoralul românesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, turism, vacanta, terase, muzica, litoral, plaja, Mamaia, consiliul, local, regulament, comert, satul, ponei, ambulant
 

Muzică în surdină la terase, fără vânzători ambulanți și fără ponei pe plaje! Asta prevede, printre altele, regulamentul de autorizare a activităților economice din Satul de Vacanță și stațiunea Mamaia, aprobat de Consiliul Local Constanța. Aleșii locali, au aprobat, de asemenea, regulamentul de autorizare a teraselor amplasate în vecinătatea spațiilor de alimentație publică. Conform noului regulament, dispare comerțul ambulant, se reduce numărul punctelor unde se vor închiria numai biciclete, dar și a numărului de puncte unde se vând legume și fructe. În ceea ce privește trăsurile, numărul acestora va fi autorizat, iar plecarea lor va fi la piciorul de telegondola din dreptul Hotelului Perla. Pe durata sezonului estival, vor fi comandamente de acțiune formate din jandarmi, polițiști locali și de la Poliția Națională, astfel încât turiștii să se simtă în siguranță și să fie evitate incidentele.

VOX "Legat de comerțul pe plajă, este strict interzis, adică nu se va da autorizație de niciun fel pentru comerțul ambulant cu porumb fiert, piatra ponce și așa mai departe. Poneii dispar din stațiunea Mamaia, de asemenea nivelul decibelilor se reduce, conform legii și, de asemenea, dispar multe acte de comerț ambulant."

VOX "Pentru stațiune era nevoie de ordine, de mai multă reglementare, de ordine, de modernizare a activitaților comerciale și a întregului concept de reoganizare a stațiunii."

Referitor la muzică, nivelul decibelilor este limitat la cel prevăzut de lege, cu excepția zonelor dedicate distracției. Mai precis, beach-barurile trebuie să aibă orientate boxele spre mare, iar terasele să aibă difuzoarele orientate înspre interiorul incintelor. De asemenea, programul pentru difuzarea muzicii poate să fie non-stop, însă cu un nivel al zgomotului de până la 75 de decibeli. Turiștii, dar și cei care au afaceri pe litoral sunt încântați de noile reguli.

VOX "Muzica pe plajă în principiu este ok, pentru că, mai departe de ora 19, nu văd care este rostul muzicii, pentru că clientul pleacă la ora la care apune soarele."

VOX "E un început foarte bun, mi se pare un lucru normal ca să fie o stațiune civilizată trebuie sa acceptam aceste reguli."

În acest weekend se va face o ultimă inspecție în stațiune înainte de startul sezonului estival, care se va da peste câteva zile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pârtiile din Stâna de Vale sunt pregătite pentru iubitorii sporturilor de iarnă ( 8 Ianuarie 2020 )

  Pârtiile de la Stâna de Vale sunt în continuare pline cu turiști. Aceștia se bucură din plin de iarnă și vor să își petreacă timpul în aer liber, în natură. Iar cel mai important lucru, zăpada e numai bună pentru schiat.

 • Stâna de Vale: pârtiile de schi, săniuș și tubing, asaltate de turiști ( 5 Ianuarie 2020 )

  Start la schi, la Stâna de Vale! Sute de turiști din toate zonele țării, dar și de peste hotare, au ales să-și petreacă ultimele zile libere din vacanța prilejuită de sărbători în renumita stațiune montană din Munții Apuseni. Peisajele desprinse parcă dintr-un basm, calitatea înaltă a serviciilor și varietatea sporturilor care se pot practica aici, sunt doar câteva dintre motivele pentru care mii de persoane aleg, anual, să-și petreacă vacanțele la Stâna de Vale.

 • Programe speciale de sărbători, la Național TV ( 23 Decembrie 2019 )

  Celebrarea Nașterii Domnului și trecerea în noul an, sărbătorite la superlativ la Național TV! Artiști cunoscuți și îndrăgiți de public evoluează în programele de Crăciun și de Revelion. Piesele de muzică ușoară, populară și de petrecere...

 • Șoferii de autobuze, nemulțumiți de valoarea primelor de Crăciun ( 20 Decembrie 2019 )

  Zeci de mii de constănțeni au întâmpinat dificultăți, astăzi, în drumul spre școală sau serviciu! Asta după ce, șoferii de autobuze au decis să protesteze și să nu iasă pe trasee, fiind nemulțumiți de mai multe aspecte, printre care și valoarea primei de Crăciun de anul acesta.

 • 15 ani de Favorit TV ( 15 Decembrie 2019 )

  Sărbătoare mare, la Favorit TV, care împlinește, astăzi, 15 ani! Și cum poate sărbători altfel, televiziunea cântecelor noastre, decât cu un maraton de muzică autentică românească, dans și voie bună! Sunt 15 ani de când...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2