Date companie
 
 
 
 

Nouã vaci au fost gãsite otrãvite, pe un câmp din comuna constãnțeanã Sãcele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, judecata, pamant, proprietar, Sacele, vecin, vaci, otravite
 

Nouã vaci au fost gãsite otrãvite pe un teren agricol din comuna constãnțeanã Sãcele. Douã dintre bovine au murit, iar celelalte sunt în agonie. Cele nouã vaci s-au prãbușit la pãmânt la scurt timp dupã ce au fost scoase la păscut, pe o pajiște din localitate. Speriat, omul carte le păzea l-a anunțat imediat pe proprietar.

DÃNUT STOIAN, proprietarul vitelor "M-a sunat îngrijitorul pe care îl am aici la vaci sã vin repede cã a cãzut o vacã. Am crezut cã din cauza la lucernã. M-am uitat, le-am pipãit, și mi-am dat seama! Am vãzut cã scoate spume, zic nu-i de la lucernã, e de la otravã."

AMBIANTÃ "- Asta e otrava? – Da, una din grãmãjoare. – Ce fel de otravã e? – Porumb, rapițã, otrãvite cu ceva! Nu știu cu ce substanțe. Chimice, ceva!"

Proprietarul susține că vacile au fost otrăvite de vecinul său, cu care se judecã de patru ani, pentru o bucatã de pãmânt. El spune cã vecinul îl amenințase cu o seara inainte cã îi omoarã animalele.

DÃNUT STOIAN, proprietarul vitelor "Un machedon de aici din sat. Ne-am luat la ceartã pentru o jumãtate de hectar de pãmânt prima datã. Asearã mi-a zis: îți omor vacile!"

Vecinul neagã, însã, acuzațiile.

GHEORGHE GURAHAN, localnic "- Zice vecinul dumneavostrã cã i-ați otrãvit vacile? – Poate sã spunã ce vrea vecinul meu. – Nu are dreptate, nu le-ați otrãvit? – Nu."

În speranța că ar mai putea salva animalele aflate în agonie, veterinarul din localitate le-a dat un antidot. Șansele de supraviețuire sunt, însă, minime.

AMBIANȚÃ "- Ar avea șanse sã trãiascã din ele? – Pãi, nu cunoaștem natura toxicului. Probabil sunt niște boabe tratate. Vedem!"

Paguba se ridicã la aproape 10.000 de euro. Oamenii legii încearcă, acum, să stabilească cine a otrăvit vacile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Dr. Lana” va fi prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă ( 4 Decembrie 2020 )

  Femeia care efectua intervenții de microchirurgie estetică în București și Constanța va fi prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă. Potrivit unor surse din anchetă, Svetlana Serghei sau Dr. Lana...

 • Localități pregătite de carantină ( 19 Noiembrie 2020 )

  Orașul Constanța intră în carantină din weekend, după ce a ajuns la o rată de infectare cu SARS CoV-2 de 8,78 la mia de locuitori. Decizia de carantinare a fost adoptată joi, în ședința Comitetului Județean...

 • Dan Șova vrea plata salariilor din perioada în care a stat în penitenciar ( 2 Octombrie 2020 )

  Fostul ministru al transporturilor, Dan Șova, a dat în judecată Universitatea București. Șova le cere judecătorilor să oblige instituția de învățământ superior să-i plătească salariile de profesor în perioada în care...

 • Zeci de persoane, cercetate pentru contrabandă, delapidare și furt ( 18 Septembrie 2020 )

  Zeci de persoane din județele Constanța și Ialomița, cercetate pentru contrabandă, delapidare și furt! Inițial, trei bărbați au fost depistați în flagrant delict de polițiștii de la Transporturi în timp ce achiziționau 275 de litri...

 • Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat ( 11 August 2020 )

  Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost surprins de un mal de pământ care s-a surpat. Ore întregi s-au chinuit pompierii să-l scoată de sub pământ. Nenorocirea s-a produs între localitățile Tureni și Petrești.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2