Date companie
 
 
 
 

Noua lege privind regimul armelor și munițiilor, votată de senatori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arme, lege, senat, camera, condamnat, munitie, letal, deputatilr
 

În curând, armele letale ar putea fi accesibile tutror românilor ajunși la vârsta majoratului. Asta, dacă noua lege privind regimul armelor și munițiilor, care a trecut fără probleme de Senat, va fi aprobată și de Camera Deputaților, care este for decizional.

COSMINA STOIAN, reporter ”Modificările aduse legii privind regimul armelor și munițiilor, lasă practic, armele letale la îndemâna oricui. Dacă, până acum, legislația interzicea anumitor persoane să dețină arme de autoapărare, în actualul proiect această precizare vagă a fost eliminată, în sensul că va ar trebui să existe o decizie definitivă a instanței care să interzică deținerea armei de foc.”

Cel mai important amendament al noii legi este acela că persoanele condamnate la închisoare pe viață nu au voie să dețină astfel de arme. În legea aflată încă în vigoare, cei care sunt condamnați la mai mult de un an de închisoare nu pot deține arme. De asemenea, legislația în vigoare permite deținerea a doar două arme de foc, limită care dispare în varianta adoptată de Senat. Este posibil ca forma finală a legii să mai suporte modificări la Camera Deputaților.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2