Date companie
 
 
 
 

Nouă răniți, într-un incendiu produs în Sectorul 5 din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raniti, pompieri, incendiu, primarie, locatari, casa, bloc, ajutor
 

Incendiu uriaș în Capitală! Nouă persoane au fost rănite în urma incendiului izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o casă din Sectorul 5. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au anunțat că focul, care mistuia podul casei, s-a extins la mansarda blocului din imediata apropiere, iar flăcările s-au propagat și la etajul al treilea. Peste 100 de salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea focului. Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale și patru autoscări. De asemenea, la fața locului au fost staționate trei ambulanțe SMURD. În timpul manifestării incendiului, salvatorii au format echipe de căutare pentru evacuarea locatarilor și verificarea apartamentelor din bloc. Nouă oameni au fost răniți în timpul incendiului, doi dintre ei fiind pompieri. În urma investigațiilor, vor fi stabilite cauza incendiului și pagubele. În urma incendiului, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a stabili măsuri în sprijinul locatarilor afectați de incendiu. Primăria Sectorului 5 a anunțat că acordă ajutoare de 3.000 de lei pe membru de familie. De asemenea, locatarii vor primi obiecte de primă necesitate, precum și uniforme și rechizite școlare pentru copii. Reprezentanții primăriei precizează că aspectele juridice ale situației locative a oamenilor, care reclamă că nu au acte de proprietate pentru apartamente, fac obiectul unui dosar penal. Între timp, locatarii au revenit în apartamente, pentru a-și recupera diferite obiecte, urmând să fie cazați în incinta căminului Liceului „Dumitru Moțoc”. De asemenea, vor fi asigurate trei mese pe zi, la cantina Colegiului „Viilor”. În plus, familiiile afectate vor beneficia de ajutoare la plata chiriei pentru o perioadă de până la 3 ani și asigurarea pazei bunurilor prin aportul Poliției Locale Sector 5. În prezent, este permis accesul locatarilor în bloc, in prezența polițiștilor și pompierilor, în vederea evaluarii pagubelor. O echipă de la inspectoratul de Stat în Constructii se află la fața locului pentru a stabili în ce măsură a fost afectată structura de rezistență a clădirii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Priorități pentru Bragadiru ( 21 Iulie 2021 )

  Atragerea fondurilor europene, o prioritate pentru noul edil al orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu și-a preluat oficial mandatul de primar al orașului Bragadiru. După depunerea jurământului, în fața prefectului Daniel Tudorel Zamfir și în prezența membrilor Consiliului Local Bragadiru și a mai multor simpatizanți, noul edil a anunțat că se va apuca de treabă pentru a onora încrederea persoanelor care l-au votat.

 • Incendiu toxic la un depozit de deșeuri din plastic, la Salonta ( 9 Iulie 2021 )

  Nouă ore au luptat pompierii cu incendiul izbucnit, spre dimineață, într-un depozit de deșeuri plastice reciclabile din Salonta, județul Bihor. Trei hale au fost cuprinse de flăcări. Apelul care anunța incendiul...

 • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

  Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Casă făcută scrum, în Argeș ( 19 Aprilie 2021 )

  Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2