Date companie
 
 
 
 

Noua state europene mentin restrictiile pe piata muncii, pentru romani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, romani, muncii, restrictii, UE
 

Comisia Europeană a publicat, vineri, lista finală cu cele nouă țări membre UE care au decis să-și mențină porțile închise pentru românii interesați de un loc de muncă în străinătate. Printre acestea se numără Germania, Marea Britanie, Belgia, Franța și Spania. Nici măcar românii care au deja un job peste hotare nu vor avea un trai ușor. Șomajul ridicat, din multe țări europene, face aproape imposibilă găsirea unei slujbe.

VOX "Lucrez ca îngrijitoare la bătrâni. (Am început cu 600 de euro și acum caștig o mie. Suntem nevoiți, n-avem ce să facem. Cine mă angajează pe mine, am 50 de ani?! M-aș întoarce și mâine, dar dacă îmi garantează cineva un loc de muncă, unde să caștig măcar 5, 6 sute, pe lună."

Chiar dacă și-a deschis piața muncii, Italia a introdus impozite suplimentare pentru străini. Românii care muncesc în Peninsulă și au în proprietate o locuință trebuie să plătească o taxă suplimentară de 0,76% din preț. Spania, țara care a introdus restricții pentru români, a tăiat deja din majoritatea ajutoarelor pentru străini. În plus, aceasta se confruntă cu cel mai mare somaj din zona euro. Practic, unul din cinci oameni și-a pierdut locul de muncă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2