Date companie
 
 
 
 

Noua state europene mentin restrictiile pe piata muncii, pentru romani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, romani, muncii, restrictii, UE
 

Comisia Europeană a publicat, vineri, lista finală cu cele nouă țări membre UE care au decis să-și mențină porțile închise pentru românii interesați de un loc de muncă în străinătate. Printre acestea se numără Germania, Marea Britanie, Belgia, Franța și Spania. Nici măcar românii care au deja un job peste hotare nu vor avea un trai ușor. Șomajul ridicat, din multe țări europene, face aproape imposibilă găsirea unei slujbe.

VOX "Lucrez ca îngrijitoare la bătrâni. (Am început cu 600 de euro și acum caștig o mie. Suntem nevoiți, n-avem ce să facem. Cine mă angajează pe mine, am 50 de ani?! M-aș întoarce și mâine, dar dacă îmi garantează cineva un loc de muncă, unde să caștig măcar 5, 6 sute, pe lună."

Chiar dacă și-a deschis piața muncii, Italia a introdus impozite suplimentare pentru străini. Românii care muncesc în Peninsulă și au în proprietate o locuință trebuie să plătească o taxă suplimentară de 0,76% din preț. Spania, țara care a introdus restricții pentru români, a tăiat deja din majoritatea ajutoarelor pentru străini. În plus, aceasta se confruntă cu cel mai mare somaj din zona euro. Practic, unul din cinci oameni și-a pierdut locul de muncă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Noi măsuri restrictive ( 25 Martie 2020 )

  Noi explicații în legătură cu restricțiile impuse de autorități, prin intermediul ordonanței militare! Premierul Ludovic Orban a susținut o declarație de presă, după ieșirea din perioada de auto-izolare, în care a explicat ce presupun noile măsuri anunțate anterior de șeful statului, Klaus Iohannis.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 • Granița, luată cu asalt de românii care fug de coronavirusul din alte țări ( 11 Martie 2020 )

  Alertă la Sibiu, după ce un avion cu 90 de persoane din zona roșie a Germaniei, mai exact din Stuttgart, a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu! Persoanele aflate la bord au fost verificate, iar echipele medicale...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2