Date companie
 
 
 
 

Noul an universitar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Septembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Inceput an universitar
 

Anul universitar 2022-2023 debutează la date diferite, conform deciziilor instituțiilor de învățământ superior. De exemplu, la Universitatea Politehnica Timișoara, ceremonia de deschidere a fost organizată în weekend, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza din Iași și Academia de Studii Economice din București și-au deschis amfiteatrele luni-dimineață, iar Universitatea Politehnică din București își primește studenți pe 3 octombrie. Noul an universitar vine cu schimbări, printre altele, în ceea ce privește prezența la cursuri a studenților. Unele instituții vor păstra sistemul online sau hibrid, altele preferă prezența fizică. Academia de Studii Economice din București a optat pentru prezența fizică.

NICOLAE ISTUDOR, rector, ASE București “Nu justifică absolut nimic, nicio creștere de cost nu poate să justifice să renunțăm la prezența fizică a studenților la cursuri. Să nu căutăm altă scuză să intrăm din nou în sistem online, după ce a trecut pandemia. Acesta ar trebui să fie mesajul nostru, al rectorilor, către comunitate, că, altfel, peste câțiva ani ne vom trezi că nu avem forță de muncă pregătită.”

VOX “Consider că ar trebui să se desfășoare fizic, deja am trecut prin vreo doi ani de online și nu mi-au priit foarte bine. (....) Altfel treci prin facultate, când îți cunoști colegii, poți să interacționezi cu profesorii. Consider că asta ar fi cel mai important lucru.”

VOX “Mi-ar plăcea destul de mult fizic, pentru că e o altfel de interacțiune, profesorii sunt altfel dacă te văd fizic, pur și simplu e o altfel de convorbire și așa mai departe. Ce-i drept, cred că oricărui student i-ar plăcea să aibă examele online.”

VOX “Pentru mine, oarecum a fost mai bine online. Eu nu sunt nici din București și a fost mult mai bine, dar m-am descurcat și fizic.”

La Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, ponderea maximă a activităților online este de 50% pentru cursuri și 25% pentru seminar și laborator/lucrări practice. 50% dintre cursuri se pot desfășura online și la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, dar, acolo, toate activitățile practice și aproape toate seminariile vor fi față în față.


Noul an universitar

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2