Date companie
 
 
 
 

Noutăți în programele ”Rabla” și ”Rabla Plus”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : program, rabla, mediu, administratia, fond, plus, autivehicule
 

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în programul Rabla și Rabla Plus. În această etapă, au fost acceptate două dosare pentru două autovehicule electrice.

BIANCA ROTARU, reporter "Persoanele juridice ale căror dosare de finanțare au fost sau urmează să fie aprobate se pot înscrie la producătorii validați până la 20 noiembrie, în Programul Rabla și până la 25 noiembrie, în Programul Rabla Plus. De asemenea, 25 noiembrie este data limită până la care trebuie emise și facturile de achiziție a autovehiculelor noi."

Fondurile pentru program sunt, în acest an, de peste 320 de milioane de lei, pentru cei care vor să-și înlocuiască mașinile vechi, cu altele noi, mai puțin poluante. Prima de casare se acordă numai pentru mașinile vechi de cel puțin opt ani, înmatriculate prima dată în România. Fiecare cetățean își poate cumpăra o mașină prin programul Rabla, dacă predă, pentru casare, mașina veche. Totodată, există posibilitatea de a ceda prima de casare unei alte persoane. Cuantumul primei de casare, în valoare de 6.500 lei, se acordă în anul 2019 pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km.


Noutăți în programele ”Rabla” și ”Rabla Plus”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2