Date companie
 
 
 
 

Nu mai sunt bani pentru programele "Rabla" și "Casa Verde"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bani, rabla, casa, verde, programul, korodi
 

Programul "Rabla" riscă să se oprească după atingerea sumei alocate pentru acest an, de 114 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Mediului, Attila Korodi, care se plânge de lipsa banilor. Bugetul provenit de la Fondul de Mediu, de 800 de milioane de lei, este mult mai mic decât anul trecut, așa încât suplimentarea finanțării programului ar putea rămâne un simplu proiect pe hârtie.

ATTILA KORODI, ministrul Mediului și Pădurilor "O parte din buget a fost inclusa în bugetul national, asta nu înseamna ca o parte se cheltuie pe altceva, ci este blocat din punct de vedere legislativ. Banii nu vor disparea, dar anul acesta la ora actuala eu, ca ministru al mediului, nu avem la dispozitie sa lucram cu acestia.''

Ministrul Mediului a precizat că, tot din lipsa fondurilor, există probleme și cu programul ''Casa Verde'', care se amână pentru anul viitor. Korodi așteaptă acum un semnal de la colegii din Executiv.

ATTILA KORODI, ministrul Mediului și Pădurilor "Guvernul trebuie sa ia o decizie, cel târziu daca nu anul acesta pentru anul viitor, am sa militez pentru cei care vin dupa noi.''

Bugetul pe 2012 pentru programul "Rabla" reprezintă echivalentul casării a 30 de mii de autovehicule mai vechi de zece ani. Anul trecut, pentru casarea unui număr de 120 de mii de mașini, s-au alocat aproape 460 de milioane de lei, în două etape.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Jaf la o benzinărie din Alba ( 23 Noiembrie 2014 )

  Jaf ca în filme, la o benzinărie din Alba! Patru bărbați cu cagule pe față au intrat în stația PECO, au atacat-o pe vânzătoarea care tocmai ducea gunoiul în acel moment, au legat-o fedeleș, după care au furat peste 20.000 de lei din seif și s-au făcut nevăzuți. Când a reușit să se dezlege, femeia a apăsat butonul de panică. Agentul de la firma de pază care a ajuns primul la locul jafului a sunat imediat...

 • Răsplată pentru tânăra de etnie romă din județul Buzău, care a predat autorităților un portofel găsit pe stradă ( 23 Noiembrie 2014 )

  Rasplată nesperată pentru femeia de etnie romă din comuna Berca, județul Buzău, care a dus la poliție un portofel plin cu bani, găsit pe stradă. Gestul nobil al Loredanei nu a fost ignorat de autoritățile locale și de societatea civilă. Drept răsplată, administrația comunei i-a oferit un teren de 60 de metri pătrați, iar Asociația Habitat for Humanity s-a angajat să-i ridice o locuință. Acum voluntarii...

 • Casă mistuită de flăcări, în județul Vaslui ( 18 Noiembrie 2014 )

  Incendiu de proportii în localitatea vasluiană Vutcani, unde o casă a fost mistuită de flăcări. Proprietarul locuinței, care dormea în momentul în care flăcările au cuprins casa, a scăpat cu viață ca prin urechile acului. El s-a trezit în zgomotul produs de geamurile sparte din cauza temperaturii ridicate și, îngrozit, a ieșit din casă și a luat-o la fugă pe ulițele satului. Era atât de speriat, încât nici nu a mai cerut ajutor.

 • D.N.A. cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Cristian David ( 10 Noiembrie 2014 )

  D.N.A. îi cere președintelui Traian Băsescu aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne Cristian David. Acesta este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și spălare de bani. Potrivit anchetatorilor, există suspiciuni că fostul demnitar David ar fi primit 500.000 de euro pentru ca o persoană să primească titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzău.

 • Incendiu de proporții la Iași! O casă a fost distrusă din temelii de flăcări ( 5 Noiembrie 2014 )

  Incendiu de proporții la Iasi! Focul a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la o vilă care a ars aproape din temelii. În locuință se aflau proprietarii, care au sunat imediat la 112. Pompierii au reușit să stingă flăcările după aproape două ore.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 25 Noi. 2014

1 USD = 3.5653 RON
-0.0105
1 EUR = 4.4338 RON
-0.0009
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV National FM - Muzica romaneasca Crisana - stiri locale Oradea AS Dan Chilom