Date companie
 
 
 
 

Nu mai sunt bani pentru programele "Rabla" și "Casa Verde"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bani, rabla, casa, verde, programul, korodi
 

Programul "Rabla" riscă să se oprească după atingerea sumei alocate pentru acest an, de 114 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Mediului, Attila Korodi, care se plânge de lipsa banilor. Bugetul provenit de la Fondul de Mediu, de 800 de milioane de lei, este mult mai mic decât anul trecut, așa încât suplimentarea finanțării programului ar putea rămâne un simplu proiect pe hârtie.

ATTILA KORODI, ministrul Mediului și Pădurilor "O parte din buget a fost inclusa în bugetul national, asta nu înseamna ca o parte se cheltuie pe altceva, ci este blocat din punct de vedere legislativ. Banii nu vor disparea, dar anul acesta la ora actuala eu, ca ministru al mediului, nu avem la dispozitie sa lucram cu acestia.''

Ministrul Mediului a precizat că, tot din lipsa fondurilor, există probleme și cu programul ''Casa Verde'', care se amână pentru anul viitor. Korodi așteaptă acum un semnal de la colegii din Executiv.

ATTILA KORODI, ministrul Mediului și Pădurilor "Guvernul trebuie sa ia o decizie, cel târziu daca nu anul acesta pentru anul viitor, am sa militez pentru cei care vin dupa noi.''

Bugetul pe 2012 pentru programul "Rabla" reprezintă echivalentul casării a 30 de mii de autovehicule mai vechi de zece ani. Anul trecut, pentru casarea unui număr de 120 de mii de mașini, s-au alocat aproape 460 de milioane de lei, în două etape.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bătrânii din Buzău desfigurați de un hoț care le-a furat banii din pensie au un suspect ( 24 Februarie 2015 )

  Polițiștii din Buzău încearcă să dea de urma hoțului care a desfigurat în bătaie doi bătrâni și le-a furat banii din pensie. Cei doi susțin că atacatorul este un tânăr care a lucrat în gospodăria lor. De pe patul de spital, oamenii au povestit că individul i-a mai prădat o dată. Soția bătrânului este convinsă că hoțul pe care l-au iertat acum câțiva ani i-a atacat din nou. Presupusul tâlhar locuiește într-un sat vecin.

 • Tenorul Octavian Andrei Dumitru de la Opera Națională din Iași a fost găsit spânzurat în vila sa ( 23 Februarie 2015 )

  Doliu în lumea culturală ieșeană! Tenorul Octavian Andrei Dumitru de la Opera Națională din Iași a fost găsit spânzurat în propria locuință. Trupul bărbatului de 34 de ani a fost descoperit chiar de iubita acestuia, care îi era și colegă la Operă. Cei doi locuiau împreună în casa nouă construită la marginea Iașului, în care se mutaseră în toamna anului trecut. Speriată, femeia a alertat poliția.

 • Mai puțin de o treime din beneficiarii Rabla își cumpără mașini noi ( 22 Februarie 2015 )

  Mai puțin de o treime din beneficiarii programului Rabla își cumpără mașini noi! Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, spre mașinile mai puțin poluante se îndreaptă mai degrabă cetățenii decât instituțiile și companiile.

 • Doi bătrâni dintr-o comună buzoiană, bătuți și jefuiți în propria casă ( 20 Februarie 2015 )

  Tâlhăriți în miez de noapte, în propria casă! Un bărbat mascat a intrat peste doi bătrâni și i-a snopit în bătaie, după care le-a furat banii din pensie și a fugit. S-a întâmplat în localitatea Gherăseni, în județul Buzău, iar cei doi soți, unul de 82 de ani și celălalt de 84 de ani, au fost transportați în stare gravă la spital. Speriați de moarte, bătrânii i-au dat individului mascat 1.200 de lei, banii din pensie. După plecarea tâlharului...

 • În programul Rabla 2015 sunt 5.000 de tichete în plus, eco-bonusul crește la 1.500 de lei ( 16 Februarie 2015 )

  25 000 de tichete pentru Rabla 2015! Programul ar putea fi accesat de doritori de la jumătatea lunii martie. Potrivit ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, din cele 25.000 de tichete ce vor fi emise, 20.000 sunt pentru persoane fizice.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 26 Feb. 2015

1 EUR = 4.4252 RON
0.0036
1 USD = 3.8932 RON
-0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV National FM - Muzica romaneasca Crisana - stiri locale Oradea AS Dan Chilom