Date companie
 
 
 
 

Numărul celor care cumpăra mașini vechi și le restaurează a crescut în ultimii ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masini, lux, bolizi
 

În România, printre sutele de mii de pasionați de bolizi de lux, își fac loc și puținii colecționari de mașini vechi restaurate. O pasiune extrem de costisitoare, dar care oferă satisfacția de a transforma o rablă într-o mașină care întoarce privirrile pe șosele. Și pentru că sunt considerate vehicule de epocă, nu necesitã nici plata impozitului, nici vreo taxă de înmatriculare sau timbru de mediu.

GEORGE ȚUPULAN, restaurator mașini vechi: "Asta e un Porsche 912 motor pe benzinã. Am găsit-o la un bãtrânel, era într-o stare deplorabilã. I-am dat viață, i-am reparat motorul, cutia de viteze și deverse. Am înlocuit cu piese originale și acum mașina este bunã de mers pe șosele."

De regulă, restaurarea unei astfel de mașini durează câțiva ani și costă mii de euro. De exemplu, acest Ford Thunderbird din 1959 a fost cumpãrat cu 11 mii de euro, însă pentru restaurare proprietarul a fost nevoit sã mai scoatã din buzunar alte 10 mii de euro.

IACOB IEPURE, colecționar: "Arãta foarte jalnic, am cumpărat-o acum 6 ani din California, asta a fost norocul cã nu a fost ruginitã deloc. A costat 60 de mii când am luat-o ca și proiect și am bãgat în ea 75 de mii."

Pasionații de modele pe două roți pot colecționa motociclete hand-made, produse chiar în România, la Sibiu. Un astfel de model unicat costă în jur de 25 de mii de euro.

CORNEL DEAC, producător motociclete unicat: "Ãsta a fost făcut de la 0, piesele cumpãrate în cutiuțã, tãiate acolo unde a fost nevoie sã arate exact așa. Motorul este foarte puternic, de 2100. Deci este o bestie pe roți."

Toate aceste modele pot fi admirate la Salonul Auto-Moto deschis până duminică în Piața Constituției.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2