Date companie
 
 
 
 

Numărul șoferilor prinși în trafic sub influența drogurilor a crescut alarmant

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : droguri, politie, soferi
 

Polițiștii de circulație se confruntă cu o creștere halucinantă a numărului de șoferi depistați sub influența drogurilor. Potrivit statisticilor, în primele nouă luni ale anului, s-au consemnat 49 de cazuri, în timp ce în urmă cu trei ani s-au înregistrat doar două. Vorbim astfel de o creștere de 25 de ori. Primul loc în top îl ocupă Bucureștiul, urmat de Constanța și Timișoara. Poliția atrage atenția că șoferii în cauză nu-și periclitează doar propria integritate, ci și pe a celorlalți participanți la trafic.

AURELIAN CĂLINEAȚĂ, subcomisar, Poliția Rutieră: "Au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârșirea acestei infracțiuni, subiecții respectivi riscând o pedeapsă de la 1 la 5 ani de închisoare. (...) Poliția Rutieră va manifesta toleranță zero în acest domeniu, sens în care va utiliza toate mijloacele și metodele legale, aflate la dispoziție, pentru combaterea acestui tip de comportament antisocial."

Până acum, nicio persoană cercetată penal pentru conducere sub influența stupefiantelor nu a fost condamnată definitiv și irevocabil. Principalul impediment îl reprezintă faptul că Poliția Rutieră nu dispune de fonduri suficiente pentru a putea achita Institutului de Medicină Legală contravaloarea probelor biologice. Deși rămân fără permis de conducere, în perioada derulării cercetărilor, șoferii aflați în culpă nu se înghesuie nici ei să suporte costurile, care se ridică la câteva mii de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2