Date companie
 
 
 
 

O adolescentă din Vrancea figura ca decedată, de la vârsta de cinci luni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, ziua, acte, adolescenta, nastere, decedata
 

Poveste incredibilă, la Serviciul de Evidență a Persoanelor Vrancea, acolo unde o adolescentă de 14 ani figurează ca decedată, de la vârsta de cinci luni. Eroarea a ieșit la iveală în momentul în care părinții fetei au încercat să-i facă buletin.

VOX "Cum sã fiu decedatã, dacã eu sunt încã în viatã?"

NICOLAE COJOCARU, șef, S.P.E.P. Vrancea "În 1997, când a decedat o persoanã la Andreiasu, care avea aceeasi datã de nastere, identicã, cel care a fãcut în 97 mentiunea de deces în evidente a înregistrat o altã persoanã. S-a strecurat o eroare."

ANGELICA CALINCIUC, mama fetei "Am rãmas surprinsã. Desi stiam cã copilul trãieste, m-au chemat la scoalã, cã de acolo am aflat prima datã -Cã ce? -Cã dacã stiu despre fatã cã e decedatã si am zis: n-are cum."

De la ziua ei de naștere, când s-a aflat că este moartă în acte, fata a fost scoasă și din sistemul informativ unic integrat al Casei de Sănătate.

GRIGORE HANȚĂ medic de familie "Lunã de lunã am mers la Casã si m-am strãduit sã demonstrez cã eleva trãieste. -Si ce vi s-a spus? -Cã la ei este moartã. (...) Si este moartã de la vârsta de 5 luni, adicã din 1997."

IUSTINA MINCU, purtator de cuvant, C.J.A.S. Vrancea "A fost o eroare pe care noi am semnalat-o Serviciului Public de Evidentã a Populatiei din judetul Vrancea, pentru a putea fi reactualizatã starea pacientei si pentru a putea fi introdusã si în sistemul informativ unic integrat."

Până la urmă, datele fetei au fost înscrise în Sistemul Informatic Unic Integrat, însă vor fi validate abia peste două luni. Până atunci, însă, dacă adolescenta se îmbolnăvește, părinții ei trebuie să-i plătească integral consultațiile și medicamentele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2