Date companie
 
 
 
 

O bunică și cei trei nepoți ai ei au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, copii, craciun, ajutor, bunica, nepoti, dar, chiriac
 

Dar din dar se face rai! Vă invităm să împlinim împreună dorințele unor copii, în prag de sărbători, deoarece sunt case, în România, în care sania lui Moș Crăciun ajunge mai greu sau deloc. Este și cazul a trei copii din București, părăsiți de părinți, care au rămas în grija bunicii. În garsoniera de 16 mp, în care locuiesc, condițiile sunt grele. Frigul din garsonieră este la fel ca afară, iar resursele de trai sunt minime, în ciuda eforturilor supraomenești ale bunicii de a le asigura cele necesare, chiar și la un nivel minim.

RODICA CHIRIAC, bunica ”Copiii mei au venit din 2011 la mine, din 8 martie 2011, au rămas de atunci la mine. Mamă-sa s-a despărțit de fiul meu cel mare. A zis că vine după 3 zile și nu a mai venit nici în ziua de astăzi să îi mai ia. Am reușit. Într-adevăr, i-am dat la școală foarte greu că nu îi primea, că nu aveau plasament, nu eram tutorele. Deci, foarte greu. Aveam pensie 350 de lei, deci foarte, foarte greu mi-a mers. Astăzi luăm alocația, dacă suntem primii. Dacă ne ducem puțin mai târziu, nu o mai luăm că o ia tatăl și nu mai apucăm. Cine se duce primul. Mama are pensie de dat din minimul pe economie brut, cum se spune, la care abia de 4 luni am reușit, de frica pușcăriei, să ne dea câte 300 de lei pe lună. Dar am înțeleles că nu îi mai dă nici pe ăia, că nu mai are serviciu.”

De cele mai multe ori, banii care intră în casă nu sunt suficienți pentru a le lua de mâncare copiilor. Ce poți face cu 704 lei? Bunica oftează epuizată. E de înțeles, de vreme ce peste 300 de lei se duc, dintr-un foc, pe întreținerea garsonierei.

RODICA CHIRIAC, bunica ”Cu 700 pensie care îi am, 704 lei, noroc că s-a mai mărit din an în an, luăm cartofi, varză, o sticlă de ulei, ceapă, morcov, cam astea și restul, plătim dările la casă. Nu suntem datori la casă, nu suntem datori la nimic, dar e foarte greu. Copii le trebuie hăinuțe, le trebuie încălțăminte, le trebuie mâncarea, pe primul plan. Sunt zile și nopți în care nu am mâncare să le dau și le fac terci din mălai. Mai vine cu cornul de la școală, mai vine cu lăpticul, dar le mănâncă la școală că le e fomiță. Mai mă duc, mai mă cerșeșc la fată să-i spun, mai dă-mi și mie de o ceapă, mai de un cartof.”

În ciuda nevoilor, bunica își crește nepoții cu dragoste și îi educă să fie harnici, curați, cinstiți și să învețe carte. Le este mamă și tată, așa că ei nu prea le duc dorul părinților pe care abia dacă îi cunosc.

MARIA ”- Ce ai vrea să te faci când vei fi mare? - Polițistă. Fără carte nu poți să faci nimic. - Îti e dor de părinții tăi? - Nu!”

REBECA ”- Care e visul tău cel mai mare? - Să fim sănătoși. - Îti e dor de părinții tăi? - Nu! - Ce faci tu, zilnic? - Mă trezesc, facem curat în casă, fac patul, fac lecțiile, învăț și mă duc la școală.”

ALEXANDRU ” - O ajut să facă mâncare, mă duc la cumpărături, aproape tot ce nu poate face ea. - Ce mâncare faci? - Păi, cam ce m-a învățat ea. Sos, sarmale, de toate. - Cum te înțelegi cu surorile tale? - Foarte bine.”

RODICA CHIRIAC, bunica ”Băiatul meu cel mare, de când se scoală și până se culcă stă numai într-o băutură. De mama lor, trăiește cu un bărbat. Deci, nu știm care e situația ei.”

Bunica are problemele de sănătate specifice vârstei, dar nevoile nepoților sunt mai importante. De grija lor se frământă, zi și noapte. Le-am spus copiilor să-i scrie lui Moș Crăciun, să-l roage să le aducă ceva în dar. Am aflat că și-ar dori un brad, rechizite școlare, mâncare și un telefon. Pentru cei trei copiii și pentru bunica lor, aceste sărbători de iarnă ar putea fi un semn că există oameni atenți la nevoile și suferințele celor din jur, un semn că viața le poate oferi și ceva frumos. Mesajul nostru este: Ajutați-ne să ajutăm! Dacă doriți să aduceți o rază de lumina în viața acestor copii, puteți trimite mesaje pe adresele de mail ale redacției stiri@nationaltv.ro, miezulproblemei@nationaltv.ro, sau la telefon 0214042414. De asemenea, puteți dona în contul deschis pe numele bunicii: RO11BRMA0999100066610963 / Titular: Chiriac Rodica. Redacția Național TV vine în sprijinul bunicii și celor trei nepoți, dar, pentru asta, avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră.


O bunică și cei trei nepoți ai ei au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Platformă online de măsurare a calității aerului, lansată pentru bucureșteni ( 13 Decembrie 2019 )

  A fost lansată platforma aerlive.ro, care măsoară calitatea aerului în București, cu ajutorul a 10 senzori. De acum, bucureștenii pot consulta platforma online, pentru a verifica parametrii calității aerului pe care îl respiră. Autorii inițiativei...

 • Străzi ca-n Evul Mediu, în Sectorul 6 al Capitalei ( 9 Decembrie 2019 )

  București, o capitală europeană cu o față ascunsă care nu îi face cinste și despre care autoritățile preferă să nu vorbească. În secolul în care tehnologia de vârf a intrat în viața fiecărui cetățean, în cel mai mare oraș...

 • Aerul din centrul Capitalei, poluat peste limita maximă admisă ( 6 Decembrie 2019 )

  Statistici îngrijorătoare pentru locuitorii Capitalei! Limitele de poluare au depășit, în centrul Municipiul București, pragul maxim admis, în anul 2019, potrivit Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului. 

 • Bugetul de anul acesta al lui Moș Nicolae, mai mare față de cel de anul trecut ( 5 Decembrie 2019 )

  Moș Nicolae este mai bogat anul acesta! Bugetul mediu pentru cadouri este de peste 350 de lei. Suma înregistrează o foarte ușoară creștere, în comparație cu anul trecut. Potrivit unui studiu realizat online, la persoane cu vârste...

 • La mulți ani, România! La mulți ani, români! ( 1 Decembrie 2019 )

  Ziua Națională a României, sărbătorită în întreaga țară. Parada militară de la București și parada de la Alba Iulia au marcat spectaculos acest moment important pentru toți românii. În ciuda frigului, impresionanta paradă...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2