Date companie
 
 
 
 

O copie a Giulgiului din Torina a ajuns și în România, la Episcopia Romano-Catolică din Iași

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : iasi, episcopia, romano, catolica, copi, giulgiul, torino
 

O copie a celebrului Giulgiu din Torino a ajuns, pentru prima dată, și în România! Pânza este o reproducere fidelă a celei în care se presupune că a fost învelit Iisus, după ce a fost coborât de pe cruce. Copia Giulgiului a fost dăruită de un diacon german Episcopiei Romano- Catolice din Iași, unde este expusă.

AMBIANȚĂ "Această pânză, desigur, nu este originalul de la Torino, dar, dintre altele, este pânza cea mai studiată, cea mai cercetată din întreaga lume."

CORNELIU CADAR, purtător de cuvânt, Episcopia Romano-Catalică "- De ce este aceasta copie mai specială decat altele? - Ea a fost tratată dupa cum spune acest diacon, care ne-a adus-o, printr-un procedeu fotochimic, iar rănile mântuitorului sunt mai vizibile."

Copia Giulgiului este una din cele 8 existente. Sute de credinciosi, catolici dar și ortodocși, au mers la Iași, ca să vadă cu ochii lor unul dintre cele mai importante simboluri creștine.

VOX "- E important pentru creștinătate? - Și normal! E un singur Dumnezeu și pentru voi! Nu contează, toată lumea crede într-un Dumnezeu!"

VOX "Înconjurând un corp cu o pânză, au rămas niște urme, în atâția ani. Urmele astea sunt de sânge, de corp. Însă cercetările știițifice pot dovedi dacă este sau nu adevărat."

Giulgiul autentic, despre care se crede că este chiar pânza în care a fost învelit Iisus, după ce a fost dat jos de pe cruce, se află în Catedrala Sf. Ioan Botezătorul din Torino. Originalul a fost expus public, ultima dată, pe 30 martie 2013, în prezența Papei Francisc, după ce, cu trei ani în urmă, fusese expus în prezenta papei Benedict al XVI-lea. În secolul trecut a fost prezentat public doar de patru ori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Preot de la Iași, găsit spânzurat în podul casei ( 12 Decembrie 2020 )

  Caz șocant, la Iași! Un preot din cartierul Galata a fost găsit spânzurat în podul casei. Sora sa este cea care a făcut cumplita descoperire și a alertat autoritățile. El nu a lăsat în urmă niciun bilet de adio.

 • Draga Olteanu Matei s-a stins din viață ( 18 Noiembrie 2020 )

  Doliu în lumea teatrului românesc! Draga Olteanu Matei a tras cortina pentru totdeauna și s-a stins din viață la 87 de ani. Actrița era internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalulului "Sfântul Spiridon" din Iași, unde...

 • Aurel Percă a primit palliumul binecuvântat de Papa Francisc ( 9 August 2020 )

  Eveniment, în sânul Bisericii Catolice din România! Arhiepiscopul Mitropolit Aurel Percă a primit însemnul de mitropolit al Bisericii Romano-Catolice din țara noastră. Este vorba de palliumul binecuvântat de Papa Francisc...

 • Masca de protecție, obligatorie pe stradă, în întreg județul Iași ( 31 Iulie 2020 )

  Masca de protecție a devenit obligatorie pe stradă, în toate localitățile din județul Iași! Măsura intră în vigoare începând de mâine și este valabilă până pe 14 august, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. 

 • Prima carte despre pandemie, ”Covid, Colivia noastră”, lansată la Iași ( 16 Iulie 2020 )

  A fost lansată prima carte despre pandemia de coronavirus! Volumul intitulat "Covid, Colivia noastră", coordonat de profesorul universitar, Laurențiu Șoitu, a fost lansat la Iași, în prezența unor personalități de frunte...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2