Date companie
 
 
 
 

O elevă din Jibou a murit după ce a dat o probă sportivă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : deces, eleva, stop, cardiorespirator, proba, jibou, sportiva
 

Tragedie în județul Sălaj. O elevă de clasa a 9-a de la Grupul Școlar "Octavian Goga" din Jibou a murit, după ce a susținut proba de rezistență la ora de educație fizică. Fata de 16 ani a fost dusă la Spitalul Județean din Zalău în stop cardio-respirator, apoi transferată la Cluj, dar nu a mai putut fi salvată. Deși în fișa medicală nu era trecută vreo maladie care ar fi putut provoca decesul, medicii legiști au stabilit că adolescenta suferea de o malformație coronariană, care- în condiții de căldură și efort- a declanșat un infarct miocardic.

DANIEL MUREȘAN, director, Grupul Școlar "Octavian Goga" Jibou "- Aveați în dosarul ei vreun act medical? - Nu, din câte am discutat și cu medical școlar și cu medicul de familie, în fișele respective nu este specificat cã ar fi suferit de ceva boalã."

Afecțiunea rară și greu depistabilă a inimii nu a fost identificată la controalele medicale pe care eleva de 16 ani le-a făcut atunci când practica sportul, ca amatoare, la un club din Zalău.

CRISTIANA CIORTEA, director, Spitalul Judetean de Urgență Cluj "A fost investigatã, s-au fãcut manevrele terapeutice prin care am încercat sã-i salvãm viața, însã, din pãcate, evoluția a fost nefavorabilã și în cursul noptii a decedat."

Profesorii de la liceul unde învăța eleva sunt șocați, mai ales că adolescenta obținuse locul I pe județ la un concurs de cros.

IOAN SAMSUDEAN, diriginte "Nu ne dãm seama. Chiar a fost la festivitate veselă, vioaie, fãrã sã arate cã are ceva probleme."

Oamenii legii au demarat o anchetă la liceul din Jibou, iar Inspectoratul Școlar Județean a luat legătura cu familia victimei, pentru a stabili modul în care poate fi ajutată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un bărbat din Iași a murit din cauza caniculei ( 25 Iunie 2021 )

  Primul deces din cauza căldurii, înregistrat la Iași! Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost găsit prăbușit pe stradă, cu hipertermie severă. Omul, care avea o temperatură de peste 42 de grade...

 • Elevă agresată de colege, într-un liceu din Timișoara ( 9 Iunie 2021 )

  Caz grav de bullying, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara! O elevă cu nevoi speciale a fost agresată de către două colege, spre amuzamentul altor adolescenți, care asistau la scenă.

 • Liderul trupei Cargo, Adi Bărar, a murit ( 8 Martie 2021 )

  Doliu în lumea muzicii rock! Adi Bărar, fondatorul și liderul trupei Cargo, s-a stins din viață la 61 de ani.

 • Draga Olteanu Matei s-a stins din viață ( 18 Noiembrie 2020 )

  Doliu în lumea teatrului românesc! Draga Olteanu Matei a tras cortina pentru totdeauna și s-a stins din viață la 87 de ani. Actrița era internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalulului "Sfântul Spiridon" din Iași, unde...

 • Anul acesta, mai puține decese față de anul trecut ( 12 August 2020 )

  Rata mortalității, în scădere, în România! Potrivit unui raport emis de Institutul Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an s-au înregistrat cu 4% mai puține decese comparativ cu anul trecut.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2