Date companie
 
 
 
 

O fabrică din Arad produce globulețe din sticlã de Murano, pentru bradul de Crăciun

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arad, fabrica, aur, craciun, brazi, argint, globulete, sticlari, murano
 

Moș Crăciun are fabrică în Arad! Nu de jucării, cum s-ar aștepta copiii, ci de globulețe! Toate, din sticlă de Murano, colorate și aurite. Toate sunt confecționate manual, cu multă grijă. Din mâinile meșterilor sticlari ies clasice clasice globuri rotunde, dar și steluțe, îngerași, braduți și moș-crăciuni.

AMBIANȚÃ "De la aceste baghete de sticlã opace sau transparente, am ajuns sã facem articolele decorative, pentru sãrbãtorile de Crãciun."

AMBIANȚÃ "Începe de la praful acesta magic, din care se fac globurile acestea minunate din sticlã, care ajunge la o anumitã temperaturã."

Bețișorul colorat de sticlă de Murano este adus tocmai din Italia și este înnobilat cu praf de aur sau de argint.

VOX "- Cum este să lucrați cu foițele din aur și argint ? - Foarte bine. Se face miezul se face argintul și se pune al doilea strat de sticlã."

VOX "- Cât timp vă ia să lucrați un astfel de obiect? - 20 de minute! 15-20 de minute. Este foarte frumos și în trend!"

AMBIANȚĂ "Am luat sticlă, am încălzit-o, am pus-o pe aceastã țeavã am suflat-o puțin ca să pot pune mica pe ea, apoi voi îmbrăca această mică cu încã un strat de sticlã."

VIOREL UNGUREAN, administrator fabrica "Modelele sunt aceleași dar manual nu au cum să le faci identice. Noi un pic am inovat aceste articole. Unele sunt făcute cu foițã de aur sau argint."

Sticlarii vor lucra, zilele acestea, peste două mii de piese, doar pentru comenzile din România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2