Date companie
 
 
 
 

O familie a creat o zoo-fermă cu scop educativ pentru copii, în apropiere de Ploiești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, viata, copii, tara, oras, animale, ferma, paulesti, ZOO, costin, pajisti, trai, natural, livezi, ene
 

Proiect în favoarea celor dispuși să renunțe la atracțiile vieții citadine și la sedentarism, în favoarea traiului sănătos în mijlocul naturii! O familie stabilită în Păulești, județul Prahova, în apropiere de Ploiești, și-a transformat gospodăria într-o zoo-fermă și îi invită pe orășeni să cunoască gratuit viața la țară.

COSTIN ENE, proprietar "Publicul interesat, mai ales orășenii, să vină să vadă viața la țară, să facă un grătar, să ia aer din natură, în loc să meargă la mall, să vadă o fermă, să facă o plimbare în natură cu bicicleta, să mănânce frunctul direct din pom, nu din lada din supermarket."

Cristina și Costin Ene au părăsit de ceva vreme orașul și s-au mutat la țară, unde au câteva hectare de pământ. Aici au plantat livezi de pomi fructiferi, dar au păstrat și pajiști și fânețe pe care aleargă, acum, capre, oi, iepuri.

AMBIANȚĂ "În momentul cand cresc, toți merg jos pentru a se dezvolta, să facă mișcare, să nu fie un iepure crescut industrial."

De asemenea, aici cresc porcușori de Guineea, un porc vietnamez, dar și un vițe. Acestea sunt primele animale care populează zoo-ferma familiei Ene.

CRISTINA ENE, proprietară "Noi încercăm să le creștem cât mai aproape de cum ar sta ele în natură dacă ar fi săbatice. Nu le furajăm la grajd, le lăsăm să pască libere."

Pentru a putea vizita în voie locurile, Costin a realizat și un traseu pentru pasionații de plimbări cu bicicleta. Cei doi soți munces din zori și până-n noapte ca să întrețină zoo-ferma, dar spun că merită toată truda, deoarece așa poate fi atins scopul educativ al proiectului.

COSTIN ENE, proprietar "Avem foarte mulți prieteni care au copii și sunt speriați de cel mai mic animal și nu le cunosc, stau la bloc și când scapă pe ușă, sunt ca niște dinamite."

AMBIANTA "Ghiță, hai la tata, că nu te papă!"

CRISTINA ENE, proprietară "Nu e nevoie să plătească nimic. Când vor să vină, sunt bineveniți, poarta este deschisă."

Soții Ene spun că primesc animale de la persoanele care vor să le doneze, deoarece este spre binele copiilor să găsească în zoo-fermă toate animalele care cresc pe langă casa omului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Patru copilași au murit în incendiul care le-a cuprins casa ( 16 Ianuarie 2020 )

  Tragedie cumplită la Timișoara! Patru copii cu vârste cuprinse între 4 luni și șase ani au murit după ce le-a luat foc casa. Copiii erau în grija fratelui mai mare, în vârstă de 14 ani. Incendiul a izbucnit miercuri seara, când...

 • Gripă aviară, la o fermă de păsări din județul Maramureș ( 15 Ianuarie 2020 )

  Gripa aviară a revenit în România! Virusul a fost depistat la o fermă de găini din județul Maramureș. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care a transmis...

 • Moș Crăciun motociclist, în Alba Iulia ( 25 Decembrie 2019 )

  Moș Crăciun a lăsat sania și renii și s-a urcat pe motocicletă, pentru a împărți cadouri copiilor din Alba Iulia! Ineditul Moș a fost văzut în aceste zile în trafic, în mai multe cartiere din oraș, salutând publicul entuziasmat...

 • Moș Crăciun, întâmpinat cu poezii și colinde de către copii, la Centrul Național Media ( 18 Decembrie 2019 )

  Momente magice la Centrul Național Media! Moșul a venit tocmai de la Polul Nord cu tolba încărcată cu multe daruri pentru zeci de copii. Micuții l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu poezii și colinde, care mai de care mai frumoase, în studiourile Național TV. Moș Crăciun i-a întrebat pe cei mici dacă au ascutat de părinți, dacă au învățat bine la școală sau dacă s-au descurcat cum trebuie la grădiniță.

 • Jucării periculoase pentru copii, descoperite în timpul controalelor polițiștilor de la D.I.C.E. ( 14 Decembrie 2019 )

  Părinți, aveți grijă ce jucării le cumpărați copiilor, deoarece există pe piață și articole care îi pot pune în pericol! Întrucât în perioada sărbătorilor de iarnă se înregistrează o explozie a comerțului cu produse pentru copii, Direcția...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2