Date companie
 
 
 
 

O familie a creat o zoo-fermă cu scop educativ pentru copii, în apropiere de Ploiești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, viata, copii, tara, oras, animale, ferma, paulesti, ZOO, costin, pajisti, trai, natural, livezi, ene
 

Proiect în favoarea celor dispuși să renunțe la atracțiile vieții citadine și la sedentarism, în favoarea traiului sănătos în mijlocul naturii! O familie stabilită în Păulești, județul Prahova, în apropiere de Ploiești, și-a transformat gospodăria într-o zoo-fermă și îi invită pe orășeni să cunoască gratuit viața la țară.

COSTIN ENE, proprietar "Publicul interesat, mai ales orășenii, să vină să vadă viața la țară, să facă un grătar, să ia aer din natură, în loc să meargă la mall, să vadă o fermă, să facă o plimbare în natură cu bicicleta, să mănânce frunctul direct din pom, nu din lada din supermarket."

Cristina și Costin Ene au părăsit de ceva vreme orașul și s-au mutat la țară, unde au câteva hectare de pământ. Aici au plantat livezi de pomi fructiferi, dar au păstrat și pajiști și fânețe pe care aleargă, acum, capre, oi, iepuri.

AMBIANȚĂ "În momentul cand cresc, toți merg jos pentru a se dezvolta, să facă mișcare, să nu fie un iepure crescut industrial."

De asemenea, aici cresc porcușori de Guineea, un porc vietnamez, dar și un vițe. Acestea sunt primele animale care populează zoo-ferma familiei Ene.

CRISTINA ENE, proprietară "Noi încercăm să le creștem cât mai aproape de cum ar sta ele în natură dacă ar fi săbatice. Nu le furajăm la grajd, le lăsăm să pască libere."

Pentru a putea vizita în voie locurile, Costin a realizat și un traseu pentru pasionații de plimbări cu bicicleta. Cei doi soți munces din zori și până-n noapte ca să întrețină zoo-ferma, dar spun că merită toată truda, deoarece așa poate fi atins scopul educativ al proiectului.

COSTIN ENE, proprietar "Avem foarte mulți prieteni care au copii și sunt speriați de cel mai mic animal și nu le cunosc, stau la bloc și când scapă pe ușă, sunt ca niște dinamite."

AMBIANTA "Ghiță, hai la tata, că nu te papă!"

CRISTINA ENE, proprietară "Nu e nevoie să plătească nimic. Când vor să vină, sunt bineveniți, poarta este deschisă."

Soții Ene spun că primesc animale de la persoanele care vor să le doneze, deoarece este spre binele copiilor să găsească în zoo-fermă toate animalele care cresc pe langă casa omului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2