Date companie
 
 
 
 

O femeie din Brașov este obligată de bancă să plătească un credit pe care nu l-a contractat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credit, banca, brasov, firma, femeie, girant
 

S-a trezit peste noapte cu un credit la bancă de 750 de mii de lei, pe care spune că nu l-a contractat niciodată! Este cazul unei femei din Brașov, care a primit din partea băncii o citație de executare silită pentru suma respectivă. Femeia a mers să ceară socoteală reprezentanților băncii, însă aceștia i-au arătat un contract de credit, în care era desemnată drept girant.

AMBIANȚĂ "În partea din dreapta, sus, scrie ”am primit un exemplar”, și nu este scrisul meu, cu atât mai puțin semnătura mea!"

Problemele femeii au început în 2010, când a vândut firma pe care o deținea, unei alte persoane. În aceeași zi, a fost aprobat și un credit de 600.000 de lei, bani care au fost virați în contul firmei. Sumă la care, în patru ani, s-au mai adăugat penalități de 150.000 de lei.

RALUCA BADEA, "- Cine a făcut creditul? - Probabil cel care a cumpărat și firma. Am luat legătura cu dânsul, recunoaște, spune că își asumă și că va plăti. N-am nimic cu el, doamne ferește, n-am ce să-i cer. El a încercat! Dacă banca i-a dat!?"

Noul proprietar al firmei nu este, însă, de găsit, așa că femeia, în calitate de girant al creditului, este obligată să plătească datoria. Femeii i s-a pus deja poprire pe conturi și pe salariu.

RALUCA BADEA "Doamna directoare care a semnat creditul mai are încă 12 dosare penale. Problema e că eu nu am fost niciodată la banca respectivă, nu am avut niciodata la ei, nu am călcat la ei."

Păgubita a depus plângere la poliție.

LIVIU NAGHI, purtător de cuvânt, I.P.J. Brașov "Plângerea a fost înregistrată în anul 2013, la serviciul de investigare a fraudelor, iar în urma cercetărilor efectuate dosarul a fost înaintat, la 1 februarie anul curent, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov."

Reprezentanții băncii din Brașov nu au dorit să își exprime punctul de vedere în legătură cu acest caz.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vedete la Zoo ( 4 August 2021 )

  Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

 • Accident mortal pe autostradă, în județul Timiș ( 27 Iunie 2021 )

  O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite, în această dimineață, într-un grav accident de circulație produs pe Autostrada 1, în județul Timiș. Accidentul a avut loc în dreptul localității Orțișoara...

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Anchetă în cazul oilor înecate în Portul Midia, îngropate pe un teren viran ( 21 Ianuarie 2021 )

  O nouă anchetă în cazul tragediei din noiembrie 2019, când peste 14.000 de oi au murit înecate, după ce nava pe care se aflau a eșuat, în portul Midia. Reprezentanți ai firmei tulcene care a fost angajată să incinereze...

 • 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor în spitalele suport COVID din Brașov și Harghita ( 4 Decembrie 2020 )

  12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2