Date companie
 
 
 
 

O femeie din Buzău a primit un leu drept dividende, iar acum trebuie să plătească 1.000 de lei la stat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : datorie, leu, buzau, sanatate, impozit, asigurari, femeie, stat, adeverinta, dividende
 

Caz surprinzător în județul Buzău! O femeie are de plătit statului 1000 de lei pentru că nu și-a achitat impozitele pe un dividend de un leu, primit acum 5 ani. A aflat de datorie întâmplător, când soțul ei a mers la Casa de Asigurări de Sănătate pentru o adeverință necesară internării în spital a femeii.

VOX "S-a uitat așa ceva la mine parca îi ceream ceva pe degeaba, s-a uitat în calculator. Și mi-a spus că nu poate să îmi elibereze aceasta adeverință pentru că soția mea are datorii."

VOX "Nu-mi vine să mai mă duc la medic, sufăr și iau ce cred eu, mă duc degeaba că îmi cere adeverința aceeia să mi-o ia soțul, mă consider ultimul om."

Femeia, care toată viața a fost casnică, susține că nu a fost înștiințată acasă nici de datorie și nici de leul din dividende. Potrivit legii, dividendele sunt considerate venituri din investiții și atrag obligatoriu plata unei cote de 5,5%, contribuție la asigurările de sănătate. Numai că, pentru sume derizorii, procentul se aplică la valoarea salariului minim pe economie.

VOX "Decizia de impunere anuală are la bază venitul realizat, dacă venitul realizat este sub un salariu minim pe economie în anul când a realizat venitul, atunci venitul se ridică la salariul minim pe economie."

Funcționarii de la Administrația Financiară Buzău spun că femeia trebuie să-și plătească datoria până la sfârșitul acestei luni. În caz contrar, i se vor aplica penalități și dobânzi. Potrivit reprezentanților ANAF, la nivel național sunt în aceeași situație câteva zeci de mii de persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2