Date companie
 
 
 
 

O femeie din Galați, considerată moartă și cu pensia suspendată din cauza poștașului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, galati, functionari, pensie, casa, moarta, femeie, postas, suspendata
 

Se întâmplă în România! O femeie din Galați se zbate de șapte luni sa demonstreze că nu e moartă! Ștefania Macovei are 65 de ani și, până în aprilie, anul acesta, era beneficiara unei pensii de urmaș în valoare de 460 de lei. Atunci i-a murit mama și, totodată, i-a fost suspendată pensia. Motivul: poștașul nu a găsit-o acasă, așa că a returnat banii de pensie la oficiul poștal și a anunțat Casa Județeană de Pensii că femeia a decedat.

ȘTEFANIA MACOVEI, ”Mi-a zis că sunt apărută moartă, dar eu merg. M-a bufnit râsul! Pe de-o parte, eram suparată, pe de alta, îmi venea să râd. Cum se poate să fiu moartă?! Mama mea e moartă, nu eu!”

După ce a mers la Casa de Pensii și a demonstrat că este vie, femeia a primit pensia prin mandat poștal, dar nu și talonul de pensie. Urmarea: nu poate beneficia de servicii medicale gratuite sau compensate.

ȘTEFANIA MACOVEI, ”Dacă va internați, plătiți spitalizarea! Păi, și pentru ce? Care e vina? E vina mea? Am greșit eu cu ceva? Ori am înviat ori cum sunt moartă sau vie?”

STOIAN MACOVEI, fiul femeii ”De șapte luni de zile, eu nu am mamă. În schimb, ar trebui să am bunica de nouazeci de ani. S-a înțeles o lună, două, trei! Nu se poate! Sunt șapte luni de zile! Ea e moarta de șapte luni de zile!”

Funcționarii de la Casa de Penii Galați dau vina pe funcționarii Poștei Române.

NICOLAE ZBURLEA, director executiv, Casa de Pensii Galați ”Pe procedura cu compania Poșta Română, în momentul în care factorul poștal vizează "lipsă domiciliu" sau "decedat" eu sunt obligat sa sistez la plată. Nu omor, nici nu învii pe nimeni.”

Până la rezolvarea problemei, Ștefania Macovei poate sta liniștită dintr-un singur punct de vedere: la Evidenta Populației figurează ca fiind în viață!« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pensiile românilor vor crește, dar nu se știe cu cât ( 24 Mai 2020 )

  Premierul Ludovic Orban a dat asigurări la un post de televiziune că pensiile vor fi majorate anul acesta, atât cât permite economia. Prim-ministrul a explicat că majorarea pensiilor va depinde de starea economiei și de capacitatea statului de a putea plăti pensiile atât anul acesta, cât și în cei ce vor urma. 

 • Femeia suspectată de propagandă teroristă, arestată preventiv ( 16 Mai 2020 )

  Femeia în vârstă de 33 de ani acuzată de propagandă teroristă a fost arestată, în urma deciziei magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ea a fost reținută, vineri, de procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara și a fost...

 • Dezastru, în urma celor care au stat în carantină, la Galați ( 2 Mai 2020 )

  Dezastru lăsat în centrele de carantină din Galați, de persoanele care au stat acolo! În fotografiile postate pe rețeaua de socializare de reprezentanții Primăriei Galați se văd spațiile de locuit așa cum erau înainte de a-i găzdui...

 • Pamflet lansat de UDMR, la adresa lui Klaus Iohannis ( 2 Mai 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis, ironizat de UDMR! Într-o postare pe rețeaua de socializare, formațiunea maghiară prezintă ”Planul de Furat Ardealul”, un pamflet inspirat din celebrul serial Netflix ”La Casa de Papel”.

 • Național 24 PLUS, record de audiență la slujba de Florii ( 13 Aprilie 2020 )

  Într-o lume aflată în plină schimbare, stresată și plină de întrebări, credința ne ajută să mergem mai departe. De aceea, românii au ales ca ieri, în ziua de Florii, să asculte recomandările autorităților de a sta în case, și s-au...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2