Date companie
 
 
 
 

O femeie din Galați, considerată moartă și cu pensia suspendată din cauza poștașului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, galati, functionari, pensie, casa, moarta, femeie, postas, suspendata
 

Se întâmplă în România! O femeie din Galați se zbate de șapte luni sa demonstreze că nu e moartă! Ștefania Macovei are 65 de ani și, până în aprilie, anul acesta, era beneficiara unei pensii de urmaș în valoare de 460 de lei. Atunci i-a murit mama și, totodată, i-a fost suspendată pensia. Motivul: poștașul nu a găsit-o acasă, așa că a returnat banii de pensie la oficiul poștal și a anunțat Casa Județeană de Pensii că femeia a decedat.

ȘTEFANIA MACOVEI, ”Mi-a zis că sunt apărută moartă, dar eu merg. M-a bufnit râsul! Pe de-o parte, eram suparată, pe de alta, îmi venea să râd. Cum se poate să fiu moartă?! Mama mea e moartă, nu eu!”

După ce a mers la Casa de Pensii și a demonstrat că este vie, femeia a primit pensia prin mandat poștal, dar nu și talonul de pensie. Urmarea: nu poate beneficia de servicii medicale gratuite sau compensate.

ȘTEFANIA MACOVEI, ”Dacă va internați, plătiți spitalizarea! Păi, și pentru ce? Care e vina? E vina mea? Am greșit eu cu ceva? Ori am înviat ori cum sunt moartă sau vie?”

STOIAN MACOVEI, fiul femeii ”De șapte luni de zile, eu nu am mamă. În schimb, ar trebui să am bunica de nouazeci de ani. S-a înțeles o lună, două, trei! Nu se poate! Sunt șapte luni de zile! Ea e moarta de șapte luni de zile!”

Funcționarii de la Casa de Penii Galați dau vina pe funcționarii Poștei Române.

NICOLAE ZBURLEA, director executiv, Casa de Pensii Galați ”Pe procedura cu compania Poșta Română, în momentul în care factorul poștal vizează "lipsă domiciliu" sau "decedat" eu sunt obligat sa sistez la plată. Nu omor, nici nu învii pe nimeni.”

Până la rezolvarea problemei, Ștefania Macovei poate sta liniștită dintr-un singur punct de vedere: la Evidenta Populației figurează ca fiind în viață!« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2